Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Ob obisku smo 8. marca obdarili prvo obiskovalko

V Knjižnici Lenart smo se tudi letos odločili obeležiti mednarodni dan žensk. Za vse obiskovalke smo na ta dan pripravili sladko presenečenje, prvo obiskovalko, Jožico Breznik, pa smo presenetili s posebno beležko, ki vsebuje še spodbudne misli.

V Knjižnici Lenart smo se odločili, da bomo tudi mi polepšali dan našim bralkam, saj se tudi knjižničarke, pri nas smo same ženske, zavedamo, da v vsakdanji naglici vse bolj pogosto pozabimo nase.

Dan pa je tudi zaposlenim v knjižnici z obiskom in cvetlico polepšal župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger ter ekipa Študentskega kluba Slovenskih goric.

Dan žena se je sprva imenoval Dan delovnih žena, danes pa ga praznujejo v približno 100 državah. Je dan, ko imamo posebej poudarjeno v mislih ekonomsko, politično in socialno enakopravnost žensk in njihove dosežke.

Pobudo za praznovanje dneva žensk je leta 1910 dala nemška feministka in socialistka Clara Zetkin, ki se je leta 1889 začela bojevati za enakopravnost žensk. Prvič so dan žena praznovali leta 1911 v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Danskem, takrat še 19. marca. V Sloveniji so ga takrat praznovali v Trbovljah. V zadnjih desetletjih se je v vseh državah kot dan žena uveljavil prav 8. marec.

Tema 8. marca letos pa je digitalizacija – DigitALL: Inovacije in tehnologija za enakost spolov.

Jožica Breznik je bila prva ženska, ki je 8. marca obiskala knjižnico


(vir: knjiznica-lenart.si)

Oglejte si tudi