Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Konstitutivna seja občinskega sveta

V začetku decembra so se tudi v naši občini na konstitutivni seji sestali svetniki Občinskega sveta Občine Lenart. Župan mag. Janez Kramberger pravi, da je vesel raznolikosti novega občinskega sveta. Tega sestavlja šest list, skupaj petnajst mandatov, od česar je točno tretjina žensk.

Štirje mandati bodo pripadali Slovenski ljudski stranki: David Maguša, Mojca Čep, Petra Krepek Cafnik in Franc Ornik ter prav tako štirje mandati Slovenski demokratski stranki: Gregor Radoha, Ksenija Ilich, Simona Capl in Gregor Širovnik. Jožica Krajner, Silvo Muršec in Aleš Smerdelj so s svojimi volivci tri mandate prislužili Gibanju Svoboda. Dva stolčka bosta pripadala Listi Proaktivnih, ki jo bosta zastopala Gregor Muršec in Aleksander Krajnc. Nova Slovenija – Krščanski demokrati in Socialni demokrati pa bodo v občinskem svetu imeli zgolj po enega člana, in sicer slednji Gorazda Voglarja in NSi Maksimiljana Šumana.


O sodelovanju z novim občinskim svetom je župan spregovoril takole: »Želim, da bi tudi s tem občinskim svetom vzpostavili tako dobro vsebinsko sodelovanje. Do sedaj namreč nismo imeli nobene koalicije, usklajevali smo programe z vsemi in se potem skupaj odločali za tisto, kar je v občini oziroma obeh krajevnih skupnosti najbolj potrebno. Na tak način želim skupaj z občinsko upravo delati tudi naprej.«


Svetniki so potrdili mandate županu in svetnicam in svetnikom. Sledila je slovesna zaprisega župana. Na seji so tudi imenovali Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Komisijo sestavljajo: Gregor Radoha, Ksenija Ilich, Mojca Čep, David Maguša, Aleš Smerdelj, Jožica Krajner in Gregor Muršec.

Oglejte si tudi