Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Dobrodelni koncert na OŠ Lenart ob 260. obletnici šole

Leto 2019 je praznično leto za OŠ Lenart in hkrati tudi Lenart sam, saj praznujemo 260-letnico šolstva v kraju. Okroglo obletnico obeležujemo z različnimi dogodki. Mnogi med njimi so se že vrstili, kar nekaj pa se jih obeta tudi v jesenskih mesecih. Ob zaključku šolskega leta pa smo učitelji in učenci šole pripravili zaključni koncert z dobrodelno noto, saj bomo zbrana sredstva namenili nakupu igral ob OŠ Lenart. V začetku prireditve smo obeležili dan državnosti, med prireditvijo pa so bila podeljena srebrna priznanja, ki so jih učenci dosegli na državnih tekmovanjih (ta je podeljeval ravnatelj šole, Marjan Zadravec) in zlata priznanja, osvojena na državnih tekmovanjih. Učencem, ki so osvojili zlata priznanja, in njihovim mentorjem je župan občine Lenart, magister Janez Kramberger, podelil županova priznanja, ki so jih prejeli: Gal Zavasnik, Urh Strmčnik Muhič, David Gergič Štravs, Petra Zadravec, Rok Nemeš, Nino Raner, Kaja Rajter, Jurij Šuman, Kiara Katan, Urška Glinšek, Elisa Potrč, Eva Grajfoner in mentorji Daniel Divjak, Srečko Kebrič, Anica Zarnec, Marjetka Malek Toplak, Karolina Divjak, Simona Peserl Vezovnik.

 

Na koncertnem delu prireditve pa so nastopili sedanji ter mnogi bivši učenci šole, ki so danes tako ali drugače prepoznavni po svojem glasbenem ustvarjanju, in sicer Nejc KurbusMiha MihaličGorazd AdemovičŽan SerčičTadej Postružnik in Blaž Trobas z Brass kvintetom, Peter Šenekar s svojo skupino Proti toči – proti poledici, Petra Šuman z vokalno skupino Amista in Florjan Rajšp ter Matija Kramberger s skupino Il Divji. S plesnimi koraki pa so koncert popestrile Hana Vauda LorenčičŠpela Kovačič in Lana Žabčič, ki so skupaj s svojimi soplesalkami iz Twirling, plesnega in mažoretnega kluba Lenart zaplesale twirling in mažoretne koreografije.

Nastopajoče so na oder pospremili sedanji učenci OŠ Lenart, ki so bivšim učencem postavljali zanimiva vprašanja o spominih na osnovnošolska leta. Prav tako pa so bili učenci aktivno vključeni v nastope, saj smo slišali kar nekaj duetov (Kiara Katan je zapela z Mihom Mihaličem in nato še z Žanom Serčičem, Anna Katarina Zelenko pa z Gorazdom Ademovičem). Šolska himna je zazvenela v izvedbi šolskega otroškega pevskega zbora in njenega avtorja Nejca Kurbusa, pri plesnih točkah pa so z bivšimi učenkami zaplesale tudi zdajšnje, in sicer Zala Verbošt, Lučka Mlakar, Nika Vezovnik, Lana ŽvajkerKaja Rajter in nekatere soplesalke iz drugih šol. Program prireditve so zasnovale učiteljice Maja Trafela Lubej, Janja Kojc in Tadeja Kurnik Hadžiselimović.

Obiskovalci so bili navdušeni in svoje zadovoljstvo izkazovali z gromkimi aplavzi. Še posebej pa se jih je dotaknila zadnja točka, pri kateri so združili glasove Slovenskogoriški pihalni orkester KD MOL Lenart (v katerem igra kar nekaj bivših lenarških učencev) ter otroški in mladinski pevski zbor skupaj z učitelji OŠ Lenart;  zaigrali in zapeli so Zbor sužnjev iz opere Nabucco.

Koncert je uspel tako po glasbeni kot po dobrodelni plati, saj smo s prostovoljnimi prispevki zbrali kar 1300 EUR, ki jih bomo skupaj z donatorskimi sredstvi namenili postavitvi igral ob šoli. Kakovostna igrala, med drugim posebej zasnovana tudi za učencem z motnjami v telesnem razvoju, so velik zalogaj, zato imamo še zmeraj odprt račun za morebitne donacije (TRR: 0125 8603 0659 995 z namenom ZA ZUNANJA IGRALA). Hvala vsem, ki ste se odzvali naši prošnji in že donirali sredstva. Prav tako iskrena hvala vsem obiskovalcem koncerta, ki  ste prispevali prostovoljni prispevek. Verjamemo, da bodo naši učenci z veseljem uporabljali igrala ter ob tem krepili svoje motorične spretnosti.

Oglejte si tudi