Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

67. skupščina GZ Lenart

20.4.2022, je zasedala 67. skupščina GZ Lenart. Delegati vseh desetih prostovoljnih gasilskih društev, povezanih v našo zvezo, so soglasno potrdili vse pomembne dokumente: vsebinsko in finančno poročilo o delu GZ Lenart za leto 2021 ter vsebinski in finančni načrt za leto 2022. Delegati so prav tako soglasno potrdili Srednjeročni načrt razvoja in opremljanja gasilskih enot 2022-2026. Dokument so po končanem zasedanju podpisali poveljniki posameznih društev.
Ob pregledu dela in rezultatov ugotavljamo, da smo v letu 2021 veliko naredili - da nam ostaja pravzaprav le ena velika nerealizirana naloga - 10. tabor gasilske mladine GZ Lenart, ki bo izveden v Oseku med 24. in 26. junijem.
Realizacija tega projekta nam bo dala številne možnosti, da zrastemo v medsebojnem spoštovanju, dvignemo raven komunikacije, poživimo delo z mladimi, članicami, gasilskimi veterani, se ponovno spomnimo, kako dragoceni so domači gasilci, ko nam nudijo tehnično podporo, kako veliko delo opravijo gasilski mentorji, ko tri dni bdijo nad našimi mladimi in poskrbijo, da jim ni dolg čas in poskrbijo tudi za njihovo varnost, kako dobre so palačinke, ki jih spečemo v taboru, kako svetle so zvezde v poletnih nočeh, kako dobro se pleše v pižamah.... koliko veselja nam da delo z mladini in zanje.
Leto 2021 zaključujemo z mislimi hvaležnosti: zdržali smo, še smo enotna GZ, še vemo, kaj so naše vrednote. Čeprav kdaj jezni in razočarani, ker naša pričakovanja niso bila povsem izpolnjena, ostajamo ljudje - čas je, da se spomnimo, kako dragoceno je naše delo, pomoč ljudem, pomoč tovarišu na intervenciji, na taboru, na vaji... konec koncev tudi na seji... še zmeraj smo ljudje, zavezani gasilskim idejam, isti ljudje kot na intervenciji, na gasilskem tekmovanju.
Smelo zastavljamo cilje, želimo dobro delati. Podprimo dobre ideje in ljudi, ki delajo zanje - brez tega nam bo grenko, to naše gasilsko življenje...
In iskrena hvala vsem, prav vsem, ki kakorkoli prispevate za naše boljše in strokovnejše delo. Kot vedno - v službi ljudstva - na pomoč!

Oglejte si tudi