Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
7°C
Oceni objavo

ZA IZVEDBO INVESTICIJ JE BIL POTREBEN REBALANS PRORAČUNA

V četrtek, 25. aprila 2019 je v sejni sobi občine Križevci potekala 1. izredna seja Občinskega sveta Občine Križevci.
Svetniki so sprejeli Odlok o spremembah Odloka o proračunu občine Križevci za leto 2019.
Rebalans je bil potreben, saj je prišlo do določenih sprememb glede izvajanja investicij, predvsem z vidika ponudbenih vrednosti izvajalcev. Da se investicije lahko izvajajo, je potrebno zagotoviti vire sredstev v tolikšni višini, kot znaša ponudbena vrednost.
Skupni prihodki v rebalansu znašajo 2.972.732,50 EUR in so glede na sprejeti proračun manjši za 41.222,72 EUR, kolikor bi znašal sofinancerski delež Fundacije za šport, če bi bila občina uspešna na razpisu. Ker je odgovor Fundacije za leto 2019 negativen, se rokometno  igrišče pri osnovni šoli v letošnjem letu ne bo zgradilo, pač pa se bo skušalo ponovno poiskati drugi vir sofinanciranja.
V sklepni fazi izdelave je tudi projekt rekonstrukcije lokalne ceste Boreci - Logarovci, in projektantska ocena izvedbe le tega je tudi višja od zagotovljenih proračunskih sredstev, zato se je z rebalansom zagotovilo dodatnih 120.000,00 EUR za izgradnjo ceste na omenjeni trasi.
Tudi za obnovo mosta v Logarovcih je potrebno zagotoviti dodatnih 40.000 EUR, doslej je bilo zagotovljenih 100.000 EUR, saj je občina izvedla javno naročilo in ni mogla izbrati izvajalca, ker nima dovolj sredstev. Po rebalansu se bo šlo ponovno v postopek javnega naročila, saj je potrebno omenjeno investijo zaključiti v jesenskih mesecih, ker je sofinancirana iz 23. člena ZFO.

Na naslednji redni seji, ki bo 15. maja 2019 bo svetnikom predstavljen projekt ureditve parka in parkirišča pred občinsko zgradbo ter parkirišča pred cerkvijo. Investicija se bo v celoti izvedla v letu 2019, za kar se je zagotovilo dodatnih 20.000 EUR ( v proračunu je bilo 60.000 EUR).
Dodatnih 6000 EUR se je zagotovilo še za ureditev stavbe valilnice v Ključarovcih, kjer se urejajo skladiščni prostori, saj se bo garaža pred občinsko stavbo porušila.

Oglejte si tudi