Članice Društva kmetic Križevci Veržej so se v petek, 22. marca 2024 udeležile kuharske delavnice na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih. Po mentorstvom učiteljice praktičnega pouka Zdenke Mesarič, so udeleženke pripravljale štiri hodni velikonočni meni.
Uporabile so različne vrste mesa, od prekajenega, perutnine in rib. Priloge in prikuhe so kombinirale s sezonskimi zelišči, travami in cvetjem, kot so šparglji, čemaž, regrat, bršljanova grenkuljica, špinača, motovilec, hren, marjetice, ognjič.
Prejed je temeljila na prekajenem mesu, pripravile so zelenjavno juho z različnimi zelišči, glavno mesno in ribjo jed v obliki rulade polnjene s čemažem in za sladico še čokoladno jajce in potico.
Jedi so se naučile tudi servirati. Pripravljene jedi so udeleženke degustirale in bile zadovoljne z uporabnim znanjem in izkušnjami, ki so jih pridobile na kulinarični delavnici.





