Oceni objavo

Občina Križevci je pripravila sprejem za ekipo Wine angels, ki je letos zmagala na Romanian Route Rally-ju

V ponedeljek, 11. septembra, je Občina Križevci v Parku doživetij Križevci pripravila sprejem za ekipo Wine angels, zmagovalce letošnjega Romanian route rallyja. Ekipo sestavljajo Janko KosiBoštjan MajčMatevž Kaučič in Boris Šoštarič.

Zmagovalce je sprejel  župan Občine Križevci Branko Slavinec in jim ob tem čestital za uspeh ter promocijo Slovenije in občine Križevci. 

Ekipa je na deveti izvedbi relija zmagala z rekordno razliko. Zbrali so 2600 točk, druga ekipa je bila Vi-Queens (2025 točk), tretja pa ekipa Four candels (2005 točk). Na reliju so postavili tudi nekaj drugih rekordov, predvsem pri nalogi "Good old banger full". Ko so se tretji dan peljali s Salzburga proti Budimpešti, so se ustavili v Ključarovcih ter opravili nalogo, ki je zahtevala, da se v ali na avto vkrca čim več ljudi. Prejšnji rekord je bil 27, ekipa Wine angelsov pa je v oz. na avto natovorila kar 46 ljudi. Podvig jim je uspel ob pomoči družin, prijateljev ter PGD Ključarovci, PGD Radoslavci in ŠD Ključarovci.

Župan Branko Slavinec je zmagovalcem podelil penino z imenom ekipe zmagovalcev, sledilo je druženje v sproščenem vzdušju. Sprejema so se udeležili tudi člani MK Jezerski duhovi ter nekateri donatorji in sponzorji, ki ekipi stojijo ob strani.

Po opravljenem sprejemu je bil tudi župan deležen vožnje z zmagovalnim vozilom.

Ekipa že načrtuje nove podvige za prihodnja leta.

Oglejte si tudi