Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
12°C
5°C
Oceni objavo

UVOD V OBČINSKI PRAZNIK - DRUŠTVO UPOKOJENCEV JE PRAZNOVALO 70. OBLETNICO

V četrtek, 1. septembra 2022 je v Kulturnem domu v Križevcih pri Ljutomeru potekala slovesnost ob 70. letnici delovanja Društva upokojencev Križevci. Društvo je bilo ustanovljeno 29. junija 1952. Kot je povedala predsednica društva Milica Hamler, so bili začetki delovanja društva težki, potrebno je bilo izjemno veliko dobre volje, poguma in odpovedovanja. Noben  izziv, nobeno delo jih ni ustavilo. Ponosni  so na svoje člane, ki so bili in so zvesti društvu.

V društvu sodelujejo člani in članice, ki prihajajo iz vseh vasi občine Križevci, nekateri tudi iz občine Ljutomer in Veržej. Tudi mlajši se zadnje čase radi včlanjujejo v društvo.

Slavnostni govornih na seji je bil župan občine Križevci mag. Branko Belec, ki je poudaril pomen društvene dejavnosti in odlično sodelovanje društva z občino.

Člani društva so aktivni na številnih področjih.

Glasbeni program je popestrila vokalna zasedba Aeternum. Proslave so se poleg upokojencev udeležili številni gostje.

Priznanja Društva upokojencev Križevci pri Ljutomeru so prejeli Jožica POREDOŠ, Ana KLEMENČIČ, Janko OSTERC, Marija BRUNČIČ ter Alojz VIČAR.

 

Priznanja pokrajinske organizacije ZDUMS so prejeli Dragotin RAKUŠA, Dragica ŠKARJOT, Vida JAGARINEC, Danica KAPUN, Marija LEDINŠEK in Milica HAMLER.

 

Najvišji priznanji  ZDUS-a pa sta prejela Lojzka FILIPIČ in Društvo upokojencev KRIŽEVCI PRI LJUTOMERU.

 

Oglejte si tudi