Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
7°C
Oceni objavo

Naš najstarejši član je praznoval 90 let !

Novembra smo obiskali našega najstarejšega člana gasilskega društva Šrajner FRANC, ki je praznoval svoj 90. rojstni dan.

Obiskali smo ga, ker je bil aktiven gasilec 50 let, celih 30 let pa je vestno nosil tudi gasilski prapor. Takrat davnega leta je bil glavni pobudnik za nakup parcele, kjer danes stoji naš gasilski dom.

Ob prijetnem kramljanju nam je zaupal, da je njegov oče prodal nekaj živine in shranil denar v omaro, s tem denarjem pa je naš sogovornik kupil parcelo za gasilski dom brez vednosti očeta. Denar se je vrnil nazaj v omaro s prihranjenim denarjem gasilskega društva, ki so ga zaslužili z uspešno izvedeno veselico. Njegov oče tako ni nič niti posumil. Verjamemo, da njegova odločitev ni bila lahka, saj bi oče hitro lahko kaj izvedel. Zato bomo gasilci prostovoljnega gasilskega društva vedno ponosni na našega najstarejšega člana, ker nam je s svojo voljo omogočil, da sedaj na tej  lokaciji stoji naš veličasten gasilski dom.

Tovariš Franc je prijeten sogovornik in ima občudovanja vreden spomin, saj nam je pripovedoval, kako sta se zgodila dva velika požara v Stari Novi vasi, kjer je zagorelo pol vasi. Prav tako nam je povedal nekaj vicev in vaških dogodivščin.

Zato želimo, da take stvari ne ostanejo pozabljene. In seveda, tovariš Franc vse najboljše in še na mnoga leta!


Oglejte si tudi