Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

OSTANI DOMA!

Širjenje novega koronavirusa je iz dneva v dan večje. Država in občine se z različnimi ukrepi trudijo, da bi čimbolj zajezile nevarnost, ki nas obkroža. A največ za to lahko poskrbimo sami s tem, da ostajamo doma in se izogibamo stikov z drugimi. Bodimo odgovorni do sebe in do svoje občine.  Zaradi trenutnih ukrepov za preprečevanje širitve koronavirusa je družabno življenje v občini Križevci za nekaj časa potihnilo.

  • Prepovedano je vsakršno zbiranje in gibanje na javnih površinah. Tam je lahko sočasno skupaj največ pet ljudi, ki živijo skupaj. Vladni odlok sicer predvideva nekaj izjem, med njimi so dostop do službe, lekarn in bolnišnic ter do najbližje trgovine z živili. Lahko pa se sprehajate ali tečete, pod pogojem, da to počnete sami, da tega ne počnete v skupini, da to počnete ločeno drug od drugega. Sprehajajmo se sami in izogibajmo se drug drugemu.
  • Če želite komu pomagati, to lahko storite tudi brez osebnega stika – namesto obiska, telefonirajte sorodnikom in prijateljem, sosedu pustite listek na vratih, dostavljeno puščajte pred vrati.
  • Nakupujejo naj le zdravi, v trgovino se odpravite brez spremstva otrok, starejši se nakupovanju izogibajte. Mnoge trgovine so že same uvedle socialno distanco in omejujejo število oseb v trgovskih prostorih.

Vendar pa zaupam v vas in menim, da je lahko zadrževanje za štirimi stenami ustvarjalno in priložnost za koristno izrabljen čas. V ta namen sem se odločila, da spečem svoj prvi »vrtanek«. Recept vam bom zaupala na facebook strani Križevci Moja občina.si. Pa vi, kako si krajšate čas? Objavite slike ali komentar na Križevci MojaObčina.si.

  • V kolikor pa imate znake respiratorne nalezljive bolezni (povišana telesna temperatura, kašelj in slabo počutje) in potrebujete zdravstveni nasvet se po telefonu obrnite na ambulanto izbranega zdravnika. Ob sumu na okužbo s koronavirusom ostanite doma in pokličite na 02 585 14 00 (ZD Ljutomer), kjer boste dobili vsa nadaljna navodila.

 

Bodimo samozaščitni, poskrbimo za izolacijo sebe in svoje družine. Omejimo socialne stike le na najnujnejše. 

Oglejte si tudi