Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
17°C
Oceni objavo

Mladi v kulturi

V petek, 17.5.2024, na prvi dan Tednov ljubiteljske kulture je KUD Križevci pripravilo dogodek, na katerem so nastopili mladi kulturni ustvarjalci iz križevske občine.

V prvem delu so nastopili mladi člani gledališke sekcije s kratko igro Neandertalci 2024. Lahko bi rekli, da gre za sodobne Neandertalce, do katerih je že prodrla tehnika in tehnologija, v glavnem pa še vedno živijo v jamah v skladu z nekdanjimi navadami. Njihovo življenje postane še malo bolj sodobno ob obisku dveh raziskovalk. Nastopali so: Ivana in Eva Seršen, Urška Velnar, Jakob Berden Slavinec in Žanin Tobias. Avtorica igre in scenografka je bila Manica Sušec.

O skupnem nastopu s člani Šolskega Banda (ŠOB) OŠ Križevci so se dogovorili že v začetku leta in članice so skupaj in pod vodstvom učitelja Cirila Kosija pridno vadile in se veselile nastopa pred širšo publiko. Imeli so res kaj pokazati in s svojimi pesmimi v slovenskem in angleškem jeziku so navdušili obiskovalce.
Nastopili so: pevki Nadja Budja in Maja Belec ter Glorija Görkeš na kitari, Taja Kocjan na klaviaturi, Isabela Kolarič na bas kitari in Gaja Weis na violini. Na bobnih jih je spremljal vodja banda Ciril Kosi.

Oglejte si tudi