Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

SREČANJE GOSPODARSTVENIKOV V OBČINI KRIŽEVCI

V torek, 28.11.2023 je v prostorih občine Križevci potekalo srečanje gospodarstvenikov, ki delujejo na področju občine Križevci.

Uvodoma je zbrane pozdravil župan Občine Križevci Branko Slavinec in jim zaželel dobrodošlico. Povedal je, da si bo občina še naprej prizadevala, da se bo podjetništvo in gospodarstvo lahko razvijalo.

Direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah je predstavil pomen in sliko gospodarstva v Pomurju in v občini Križevci. Povedal je, da je še veliko neizkoriščenih potencialov in tudi smelih načrtov za prihodnje obdobje. Na Pomurski gospodarski zbornici so pripravljeni pomagati in usmerjati tudi naše podjetnike.

Predsednik odbora za gospodarstvo in turizem Jožef Duh je predstavil Pravilnik o dodeljevanju finančnih spodbud samostojnim podjetnikom, mikro in malim podjetjem. Opisal je postopek dodelitve finančnih sredstev, kriterije, ki jim vlagatelji morajo zadostiti in nazorno prikazal višino proračunskih sredstev, ki se je v zadnjih letih zagotavljala za pomoč gospodarstvu.

V letošnjem letu je občina Križevci za razpis na področju podjetništva namenila 40.000 EUR proračunskih sredstev.

Oglejte si tudi