Oceni objavo

UDELEŽENCI STROKOVNE EKSKURZIJE SO SI OGLEDALI PRIMERE DOBRIH PRAKS NA AVSTRIJSKEM ŠTAJERSKEM

 

Društvo kmetic Križevci Veržej si je na strokovni ekskurziji ogledalo pražarno kave Maitz v vasici Frutten. Udeleženci ekskurzije so spoznali postopke praženja kave, seznanili so se s postopki rasti kavnih rastlih, obiranja, sušenja in predelave plodov, seznanili so se z največjimi proizvajalci kave na svetu in cenami, ki jih dosega kilogram kave. Ogledu je sledila degustacija različnih kav.

Nekaj kilometrov stran se nahaja vinogradnik Ulrich, ki obdeluje 20 hektarjev lastnih vinogradov. Gospodar in sin sta predstavila potek obiranja grozdja, sledil je ogled proizvodnih prostorov, sodobne vinske kleti in degustacija sokov in vina. Dejavnost so iz prašičereje preusmerili v vinogradništvo.

Po kosilu je sledil ogled mlina, ki je preurejen v gostinski lokal in razstavno prodajni prostor, kjer lokalni ponudniki prodajajo svoje izdelke.

V fatimski kapeli v Trössingu je udeležence sprejel duhovnik, ki je podal razlago nastanka in pomena kapelice, ki stoji na hribu v gozdu.

Pot je udeležence vodila še v muzej na prostem, kjer so se seznanile z orodji in stroji, ki so jih nekdaj uporabljali pri delu na kmetiji. Tam se nahaja tudi večje število kamel in drugih živali, ki si jih obiskovalci z veseljem ogledajo.

Oglejte si tudi