Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
14°C
5°C
Oceni objavo

SPOMINI NA PRVIH 40 LET

Društvo kmetic Križevci – Veržej je na svetovni dan kmetic, ki ga obeležujemo 15. oktobra, pripravilo slovesnost ob 40. obletnici delovanja društva. Ob tem jubileju so izdale zbornik z naslovom Spomini na prvih 40 let, v katerem se društvo predstavi s svojimi uspehi ter drugimi zanimivimi dogodki v času delovanja društva. Moderatorka prireditve Manica Sušec je povzela vsebino zbornika, za glasbeni program je poskrbel Gorenjski oktet z domačinko Melanijo Markovič. Slavnostna govornica na prireditvi je bila predsednica Zveze kmetic Slovenije Irena Ule, ki je poudarila pomen društva in druženja kmečkih žena in deklet. Na aktivnostih v društvih se namreč ženske veliko naučijo druga od druge, po drugi strani pa se tudi sprostijo, med njimi pa nastanejo nova prijateljstva in vezi, ki jim dajejo dodatno energijo za delo na kmetiji. Direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Murska Sobota Franc Režonja, je poudaril pomen lokalno pridelane hrane, domačega ruralnega okolja ter krajev v Prlekiji, kjer je od nekdaj dišalo po domačih živalih, kruhu, čebuli, mesu in drugih dobrotah marljivih gospodinj. Tudi župan Občine Križevci mag. Branko Belec je pohvalil delo Društva kmetic Križevci – Veržej in povedal, da je prvo županovo priznanje v letu 2010 podelil ravno kmeticam, ki so eno najbolj aktivnih društev v občini. Čestitkam predhodnikov so se pridružile še članice pobratenega društva iz Sremiča, sosednjih društev iz Gornje Radgone in Svetega Jurija ter Frančka Lebarič iz KGZS, koordinatorka za dom, družino in dopolnilne dejavnosti.

Majda Markovič, ki društvu uspešno predseduje že od leta 2008, se je z listino zahvalila vsem dosedanjim predsednicam – Jelici Jelen, Marici Špindler ter Anici Osterc. Zahvale pa so prejele tudi ostale zaslužne članice ter župana občin Križevci in Veržej za podporo pri delu.

Članice društva so vse obiskovalce prireditve, ki je potekala v kulturnem domu v Križevcih, pripravile pogostitev, kjer so se mize spet šibile pod težo dobrot prleških gospodinj.

Oglejte si tudi