Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

KRIŽEVSKIMA PONUDNICAMA PODELJEN ZNAK GLAMUR

 

V sklopu strokovne ekskurzije, ki je dne 25. septembra 2020 potekala po avstrijskem Štajerskem, natančneje pri ponudnikih, ki sodelujejo v verigi Vulkanland in Glamur, so bili prisotnim ponudnikom, ki so se udeležili strokovne ekskurzije in sodelujejo v projektu Glamur, podeljeni znaki Glamur.

Projekt Glamur povezuje lokalne ponudnike LAS Ovtar Slovenskih Goric, LAS Prlekija in LAS Vulkanland iz Avstrije. Cilj projekta je oblikovati skupnost lokalnih ponudnikov pod isto blagovno znamko Glamur, ki bi povezovala ponudnike na območju Štajerskega Vulkanlanda, Slovenskih goric in Prlekije. S projektom se želi povezati ponudnike, povečati povpraševanje po lokalnih produktih, povečati dodano vrednost izdelkom, spodbuditi lokalno samooskrbo, povečati turistični potencial območja ter povečati kulinarično prepoznavnost čezmejne regije.

Na slovenski strani je bila vzpostavljena mobilna aplikacija Klopotec, kjer so zbrani in vključeni vsi ponudniki, dogodki in znamenitosti Slovenskih Goric in Prlekije. Ponudniki pa lahko kdaj koli brezplačno izpolnijo pristopno izjavo in se včlanijo.

Ponudniki iz območja občine Križevci so Grily Naturae, Kmetija Koroša, Kmetija Paldauf & BeEko, Vinogradništvo družina Kos, Kmetija J.A.N.A in Domačija Ros. Slednji dve, sta kot udeleženki ekskurzije v vinoteki na Klöchu , s strani predsednika društva Genus sam Fluss, Gerorga Pocka in župana Občine Klöch, Josefa Doupone, prejeli znak Glamur – užitek ob reki, ki je namenjen ponudnikom lokalnih proizvodov in storitev.

Oglejte si tudi