Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

5. Tabor gasilske mladine Gasilske Zveze Križevci

Gasilska Zveza Križevci je organizirala že 5. tabor gasilske mladine. Letošnji tabor je potekal med 21. in 25. avgustom v Gasilskem domu Boreci. Tabor je bil namenjen gasilski mladini GZ Križevci v starosti od 7-14 leta oziroma šoloobveznim otrokom, ki so končali prvi razred vključno z mladino, ki gredo letos v deveti razred osnovne šole in so člani gasilske organizacije. Letošnjega tabora se je udeležilo kar 64 otrok, iz 10-ih Prostovoljnih gasilskih društev v GZ Križevci. Poleg njih pa seveda še devet mentorjev.


Gasilska mladina v času tabora spoznava delo in opremo gasilcev, pridobijo preventivno značko preprečujmo požare, osnove postroja, upoštevanje povelj, športne in družabne igre. Obvezno pa so bili pet dni brez računalnika, tablice in mobilnega telefona.

Vsak dan se je tabor pričel z jutranjo telovadbo, s postrojem in dvigom zastave. Vsaka skupina si je nadela izvirno ime in izdelala zastavo. Tako smo imeli osem skupin z imeni KIŠTA, 112, SLON GVC, INDIJANCI, LEGENDE 112, UNIČEVALCI OGNJA, OGNJENE ZVEZDE in ROČNIK. Veliko smo se kopali v Termah Banovci, imeli igre na prostem, opravili smo orientacijski pohod do Logarovec, opravili smo predavanja za bronasto, srebrno in zlato preventivno značko.


Obiskali smo tudi kinologe v Lukavcih, kjer so nam pripravili vaje s psi in večerjo. Tam so se nam pridružili župan Občine Križevci mag. Branko Belec, predsednik GZ Križevci Dragotin Rakuša, poveljnik GZ Križevci in podpredsednik GZS Milan Antolin, ravnateljica Osnovne šole Križevci Vasilija Stolnik, predsednik komisije za mladino Pomurske regije Bojan Lončar in predsednik komisije za tekmovanje regijskega Pomurske regije Štefan Flisar.


V četrtek smo pripravili večer za starše. Najprej so skupine predstavile svoje ime in zastavo, potem so nastopili nekateri posamezniki v Hip-Hop plesu, Breakdanca-su, igranju na kitaro in saksofon. Dekleta so recitirale pesem, ki so jo napisale v času tabora na temo gasilec. Pokazali so tudi svoje igralske sposobnosti v skeču z naslovom Prihod na tabor. Na koncu pa je sledila skupna plesna točka vseh udeležencev tabora skupaj z mentorji. Starše smo na koncu pogostili s palačinkami.


V petek, zadnji dan tabora, smo opravili krajši izlet v vojašnico Murska Sobota kjer sta nas sprejela poveljnik gasilske Pomurske regije Dušan Utroša in stotnik Petrovič. Predstavili so nam štiri vojaške delovne točke. Dan smo zaključili ob enih, ko je vseh 64 otrok zdravih in veselih zapustilo tabor.

Vsa mladina je bila navdušena nad taborom in v en glas so obljubili, da naslednje leto zraven povabijo še svoje gasilske prijatelje.


GZ Križevci

Oglejte si tudi