Logo MojaObčina.si

Križevci

JUTRI
10°C
-4°C
SOB.
4°C
-4°C
Naš logotip
Deli
Družba in javne storitve, Društvo

ŠPORTNO KINOLOŠKO DRUŠTVO LJUTOMER-KRIŽEVCI

Odprto

Danes 17.00‒18.00
Torek 17.00‒18.00
Četrtek 17.00‒18.00
Nedelja 9.00‒10.30
Tečaji in treningi

Predstavitev

ŠKD Ljutomer – Križevci je bilo ustanovljeno septembra 1985, njen prvi predsednik je bil Tone Germadnik, tedanji vodja šolanja pa Vojko Prah. Pomočniki šolanja so bili Silvester Lovrenčič, Alojz Lovrenčič in Štefan Kolman, ki sta sočasno bila tudi markerja.

Od leta 1988 do l992 je bil predsednik društva Iztok Potočnik. Od leta 1992 naprej je prevzel vodenje društva Silvester Lovrenčič pa vse do leta 2007, takrat je prevzel vodenje društva Srečko Duh. Po dveh letih predsedovanja Srečka Duha, je predsedovanje ponovno prevzel Silvester Lovrenčič.

Prvi vadbeni prostor je društvo usposobilo na konjeniškem klubu Ljutomer v Ljutomeru. Preden je društvo lahko pričelo s šolanjem psov je bilo potrebno vložiti veliko prostovoljnega dela, da se je uredil vadbeni prostor za te namene. Ta vadbeni prostor je društvo koristilo od leta 1985 do 1993.
Leta 1993 je društvo saniralo bivši glinokop opekarne Boreci v Lukavcih, kjer je bilo ponovno potrebno veliko prostovoljnega dela članov društva ter vaščanov Lukavcev, za kar se jim društvo iskreno zahvaljuje za njihov trud pri
urejanju vadbenega prostora. Danes ima društvo odlične pogoje za svoje poslanstvo oz. šolanje psov.

V 30 letih svojega obstoja društva je društvo organiziralo več državnih prvenstev v klasiki, kakor tudi v agilityju. Leta 1995 smo bili soorganizator drugega svetovnega prvenstva v sledenju FH pes sledar, ki je bilo organizirano
v termah Banovci; sledenje se je odvijalo na njivah kmetijskih kombinatov od Apač pa do Lendave.
V društvu se lahko pohvalimo, da imamo mnogo državnih prvakov v klasiki in v agilityju. Naši tekmovalci sodelujejo tudi na svetovnih prvenstvih, kjer dosegajo odlične rezultate.

Naš logotip Prestavitev psov Poslušnost prinašanje predmeta Obramba Tekma- podelitev priznanj

Zadnje vsebine