Logo MojaObčina.si

Križevci

JUTRI
23°C
4°C
TOR.
15°C
8°C
logotip
Deli
Kmetijstvo, Reja živali, Razni pridelki

GOVEDOREJSKO DRUŠTVO LISASTE PASME LJUTOMER - KRIŽEVCI

Število glasov: 0

Predstavitev


Govedorejsko društvo Lisaste pasme Ljutomer – Križevci je eno izmed večjih tovrstnih društev v Sloveniji. Šteje 134 članov in deluje na enem od najbolj kmetijsko – predvsem pa govedorejsko razvitem območju in sicer  na območju Murskega polja in spodnje Ščavniške doline. Društvo pokriva celotno območje  UE Ljutomer imamo pa tudi nekaj članov iz govedorejsko zelo močne vasi Bolehnečici. V društvu so včlanjeni predvsem govedorejci, katerim govedoreja, predvsem prireja mleka in govejega mesa pomeni edini vir preživljanja. Zaradi tega ima društvo zelo velik pomen za delo teh ljudi. Večinoma člani preko društva pridobivajo prepotrebne informacije in znanje za svoje delo, saj društvo sodeluje s strokovnimi službami, izobraževalnimi inštitucijami, drugimi društvi in tudi državnimi organi tako znotraj kot izven Slovenije. Društvo pa je vključeno tudi v Zvezo govedorejcev Pomurja (ZGP), v Zvezo društev rejcev govedi Lisaste pasme Slovenije (ZDRGLPS) kot pasemske zveze. Preko pasemske zveze smo vključeni tudi v krovno organizacijo na področju govedoreje to je Govedorejsko poslovno združenje  (GPZ)

    Preko vseh teh  povezav se vodilni kader v društvu   trudi, da so člani najbolje informirani in izobraženi na teh za njih zelo pomembnih področjih. Preko društvenih aktivnosti pa lahko vidijo tudi veliko dobrih praks doma in v tujini.  Društvo tako že od leta 1992 deluje zelo dobro, ter je s tem ogromno priptevalo k razvoju govedoreje na tem območju.
     Društvo tako vsem govedorejcem tudi nečlanom nudi priložnost, da lahko preko njega spregovorijo o svojih pričakovanjih in težavah ter si preko njega pridobijo veliko znanja in izkušenj. Vse to pa pripomore k boljšim uspehom pri reji in tako tudi boljši socialni varnosti kmetov. 

Zadnje vsebine