Logo MojaObčina.si

Križevci

DANES
10°C
0°C
JUTRI
7°C
-2°C

Z IGRO IN SMEHOM ZA DOBER NAMEN

1142
Organizator: Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src

Z IGRO IN SMEHOM ZA DOBER NAMEN

 

 Bakovci, 15.5.2017

 

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src organizira dobrodelno prireditev za pomurske družine, ki bo potekala v sredo, 24. 5. 2017 ob 19. uri v  Gledališču Park v Murski Soboti.

Zahvala podjetjem in obrtnikom

 

Z igro »Šlogarca« gledališke skupine Mokoš, katere avtor in režiser je Mišo Kontrec, se želijo zahvaliti podjetjem in obrtnikom, ki so s svojim delom in materialom pomagali mladi družini z 18-mesečno deklico, hkrati pa želijo zbrana sredstva od vstopnic nameniti družinam, ki živijo v neustreznih bivalnih razmerah in jih je v našem okolju še vedno veliko. Po igri bo predstavljen potek obnove doma za družino z Goričkega.

 

Mnoge družine v Pomurju še vedno živijo v neustreznih bivalnih pogojih, brez vode in elektrike

 

»Družina z 18-mesečno punčko je še pred kratkim živela v hiši brez ometov, dobesedno na betonu in s poškodovanimi okni. Za kurjavo so uporabljali star štedilnik, vodo pa zajemali kar iz vodnjaka,« pravi predsednica društva Cvetka Vereš, ki je v lanskem letu dobila državno priznanje Republike Slovenije za prostovoljstvo, letos pa priznanje za Naj prostovoljko 2016 v Mestni Občini Murska Sobota.

Ker v Pomurju še vedno živi veliko ljudi v neustreznih bivalnih pogojih, brez elektrike, celo brez vode, kopalnice, v prenatrpanih in majhnih stanovanjih, želi Društvo z dobrodelnim dogodkom pomagati tem družinam. Člani društva vse prošnje za pomoč preverijo in se prepričajo, da so ljudje pomoči res potrebni.

 

Društvo zbira pomoč za pomurske družine

 

Člani društva zbirajo najrazličnejšo vrsto pomoči, od  rabljenih stvari (gradbeni material, bojlerji, luči, strešne kritine) do hrane, oblačil, finančnih sredstev, veseli pa so tudi prostovoljnega dela in pomoči na terenu. Ključnega pomena pri reševanju stisk so posamezniki in podjetja, ki izvedejo potrebna dela in pomagajo z nabavo oz. donacijo materiala. Tokrat pa se bo pomoč zbirala preko prodanih vstopnic za gledališko predstavo. 

 

Vstopnice za gledališko igro so na voljo na blagajni Gledališča Park. V predprodaji je cena vstopnice 5 evrov, na dan dogodka pa 7 evrov. 

 

Ne pozabite: z igro in smehom za dober namen! Hvaležni vam bomo za vašo medijsko podporo dogodka in udeležbo.

 

Za vsa vprašanja vam je na voljo:

 

Cvetka Vereš, 040 754 617

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src

Bakovci, Vrtna ulica 15, 9000 Murska Sobota

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!