Logo MojaObčina.si

Komenda

DANES
3°C
3°C
JUTRI
1°C
-2°C
Deli
3007

Županovo povabilo

8.12.2016
Županovo povabilo

Predstavnike vodstva skupine učencev in učiteljev iz Istanbula, ki so v okviru sodelovanja partnerskih držav Slovenije in

Turčije v organizaciji profesorja biologije Boštjana Železnika oziroma OŠ  Komenda  Moste ta teden na obisku v občini Komenda, je župan Stanislav Poglajen v četrtek  povabil na pogovorni večer. Gostje so v prostorih Picerije Gorjan  pozdravili letošnji izmenjavi (spomladi so bili učenci in učitelji iz OŠ Komenda v Istanbulu) s seznanjanjem šolskega delovanja  in izobraževanja. Ob predstavitvi in izmenjavi izkušenj pa so še posebej poudarili lepote Bleda in zanimivosti Ljubljane. Župan  se je na pogovornem večeru zahvalil gostom za obisk in zanimive izmenjave izkušenj, predstavnica skupine iz Istanbula pa  šoli za organizacijo njihovega programa, za  zanimivo enotedensko bivanje, še posebej pa staršem za spoznavanje učencev. Za uspešno letošnjo izmenjavo učencev in učiteljev iz Istanbula in Komende, kot je povedal  profesor Boštjan Železnik, pa je zaslužen tudi Srečko Kos (Trgovina Cokla) iz Most pri Komendi. – A. Ž.


9.12.2016
Tokrat so gostje v Komendi učenci in učitelji iz Turčije v okviru sodelovanja partnerskih držav Slovenije in Turčije.

Učence in učitelje iz šole v središču evropskega dela turškega mesta Istanbul, ki so od ponedeljka gostje staršev in Osnovne šole Komenda Moste, je v sredo dopoldne sprejel župan Stanislav Poglajen s člani občinske uprave. Na sprejemu  so bili tudi predstavniki vodstva šole Komenda Moste.

Osem učencev in šest odraslih oziroma predstavnikov staršev in šole iz Turčije  je namreč prišlo v ponedeljek v občino Komenda. Vrnili so obisk, ko je bilo konec aprila letos v Istanbulu 10 učencev s 3 učitelji OŠ Komenda Moste v okviru izmenjave partnerskih držav Slovenije in Turčije. Podobno kot v okviru poznanega sodelovanja Comenius je tudi tokratno partnersko srečanje učencev in šolnikov organiziral profesor biologije na komendski šoli Boštjan Železnik, ki je poznan kot pobudnik in tudi zavzet organizator, že kar pravi ambasador pedagoško izobraževalnih srečanj, po katerih je že nekaj časa poznana osnovna šola Komenda Moste v okviru Comeniusa tudi v evropskih državah.

Učenci z učitelji iz Turčije se v dopoldanskem času seznanjajo s šolskim programom in predvsem tehničnim poukom učencev na šoli v Komendi, med enotedenskim obiskom pa si bodo ogledali tudi Slovenijo. Po sredinem srečanju z županom  Poglajnom, ob izmenjavi spominskih daril in seznanitvi o Komendi, so obiskali Bled, četrtkov program je namenjen ogledu Ljubljane, v petek pa bodo v okviru Tabora na šoli v Komendi izdelovali izdelke iz likovnega pouka. Pred nedeljskim izletom bo potem sobota ob 19. uri zvečer namenjena v Kulturnem domu v Komendi božično-novoletnemu programu in razpoloženju z bazarjem izdelkov s petkovega Tabora. V ponedeljek pa bodo gostje odpotovali domov v Istanbul.

Besedilo in slike - A. Žalar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij