Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Tekmovalna, praznična nedelja

Nedelja, 14. maja, je bila tekmovalno-športno in praznično obarvana.. Kolesarsko društvo Rog in ŠD-Kolesarsko društvo Bexel sta že enajstič bila organizatorja Velike nagrade občine Komenda in Lidlovega pokala za mlade. Skupaj je na dirkah za pokal Slovenije in za državno prvenstvo nastopilo prek 250 mladih kolesark in kolesarjev iz vse Slovenije. Na začetku pa so se pomerili na 39.900 metrov dolgi progi tudi z domačini. Zanimivo tekmovanje se je začelo ob 11.30, končalo pa s podelitvijo pokalov in nagrad ob 18. uri. Kljub precej nestabilnemu in v popoldanskih urah marsikje nevihtnemu vremenu, Komenda ni imela veliko dežja.

Zato je tudi druga velika tekmovalna prireditev, Kasaška prireditev Konjeniškega kluba Komenda, potekala po načrtovanem programu. Posebno zanimivi sta bi zadnji dve, praznični tekmi, od šestih. Predzadnja, 5. tekma, je bila spominska dirka Janka Juhanta. Zmagovalec je bil Igor Novak z Diorjem MS iz Konjeniškega kluba (KK) Šentjernej, 2. je bil Andrej Simončič s Sharon and Glory (IT) prav tako iz KK Šentjernej, 3. pa Viktor Marinšek Timysh NP iz KK Komenda.

Šesta dirka pa je bila za pokal občine Komenda. Zmagal je voznik Vito Šadl z Anito (FR) iz KK Šentjernej, 2. je bil Andrej Marinšek s Scaccomatto NP (IT) iz KK Komenda, 3. pa Viktor Dolinšek s Soncko (IT) iz KK Stožice. Občinski pokal je zmagovalcu Šadlu izročil župan Stanislav Poglajen.

Tretji dogodek, ki je tudi privabil v Komendo precej nedeljskih obiskovalcev pa je bilo kosilo v Planinskem domu na Podborštu ob koncertni spremljavi komendske godbe. Zanimiva in obetavna prireditev.
Tekst in foto: A. Žalar

Oglejte si tudi