Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Zimski treking pokal Komenda

Sobotno jutro nam je postreglo z idilično podobo – travnike je čez noč pobelilo in prvi sončni žarki so nas izza dreves že prijazno vabili v naravo. Romana Zupan je dala še zadnje napotke mladinkam, ki so prijazno ponudile svojo pomoč in prvi udeleženci so že prišli. Na Zimskem treking pokalu Komenda, ki smo ga organizirali pod okriljem Lenuh.si pri Planinskem domu Milana Šinkovca se je zbralo zavidljivo število športnikov in rekreativcev željnih užitkov v naravi. Preko 80 se jih je podalo na proge različnih dolžin – 2 km v družinski, 10 km v aktivni in dog trek ter 20 km v pohodniški kategoriji. Gregor Zupan in Blaž Kölner sta kontrolne točke postavila premišljeno – tako, da so udeleženci uživali v razgledih iz Sidraža, Sv. Lenarta in Šenturške gore na dolino, po kateri so se podile meglice. Vsi udeleženci so s progami opravili z odliko – vrnili so se nasmejanih in zadovoljnih obrazov.

Med dekleti sta bili v pohodniški kategoriji najhitrejši mladinka Klara Zupanc Korošec in Nataša Aljančič, članica OK Komenda in društva Pustolovec Rajd. Med moškimi je v pohodniški kategoriji zmagal Brane Malus – član OK Komenda, ki je prednost domačega terena in pridobljenega orientacijskega znanja odlično izkoristil v svoj prid. V aktivni kategoriji je prav tako slavil naš član – Simon Kurinčič.


Dogajanje na pustno soboto so popestrile še maškare, ki so se tudi podale na progo. Na koncu je vse udeležence čakal slasten marmeladni krof in vroč planinski čaj. Z eno besedo - dan je bil popoln – najprej aktivnost na svežem zraku, nato pa druženje s prijatelji in znanci.

Oglejte si tudi