Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

40. Sankukai letna karate šola – Umag 2017

 

V Umag se vedno radi vračamo, a letos je bil naš karateistični dopust še posebej prijeten. Obeležili smo namreč že kar 40. Sankukai letno karate šolo, v katero se z leta v leto prijavi več športnih navdušencev.

Tudi največji zaspanci ne želijo zamuditi jutranjega treninga, kjer se počasi prebudimo, se poglobimo v osnovne tehnike karateja, nato pa s tekom ob obali nadaljujemo trening še v bazenu. Izvajanje udarcev pod vodo je izziv, ki se ga zelo radi lotijo predvsem naši otroci. Za njihove starše medtem poskrbi izkušen trener z jutranjo Sankukai rekreacijo. Zadnji jutranji trening smo karateisti izkoristili za zdaj že tradicionalni trening v morju! Kar s kimonami smo zakorakali v vodo in s tem pritegnili mnoge radovedne poglede. Po treningu se okrepimo z zajtrkom, nato pa smo že pripravljeni na plavanje, iskanje školjk, igranje odbojke, obisk dodatnega treninga … Celo za tekmo z vodnimi balončki se najde čas! Pozno popoldne se spet vsi zberemo pod šotorom, kjer nadaljujemo s treningom po posameznih pasovih. Čudovit del dneva pa je zagotovo tudi večer, ko lahko občudujemo sončni zahod, se sprehajamo po obali, se kartamo, skupaj prepevamo … Teden vedno tako hitro mine! Zaključimo ga z izpitom za višje pasove, zvečer pa sledi vrhunec – naša prireditev Ples kimon. Jubilej smo poleg dih jemajočih prikazov karate tehnik naših mlajših in starejših članov praznovali še s pogledom v pretekla leta, ki so bili izvrstno prikazani s filmčkom ter gledališko predstavo. Nastopajoči so resnično dokazali, da imajo lahko karateisti tudi umetniško žilico. Sploh tisti, ki letno karate šolo obiskujemo že več let, smo se ganjeno spominjali preteklih let in občutili ponos, da smo del te čudovite skupnosti. Ekipa nastopajočih je upravičeno požela močen aplavz in vzklikanje. Ob tej priložnosti se je naš tehnični mentor Vlado Paradižnik prvi teden s plaketami zahvalil direktorjem, ki nam vsako leto omogočajo bivanje v Katoru, drugi teden pa je z darilci razveselil še trenerje. Po koncu prireditve smo še zaplesali in tako zaključili še eno čudovito letno karate šolo.

Vabimo vas, da si ogledate utrinke prvega tedna na https://www.flickr.com/photos/sankukai-slovenija/albums/72157685900420726/page2/. Kmalu pa bodo na voljo še fotografije drugega tedna, zato pridno spremljajte našo spletno stran www.sankukai.org.

Poletni, karateistični pozdrav!

Saša Voler

Oglejte si tudi