Logo MojaObčina.si

Komenda

DANES
15°C
-2°C
JUTRI
15°C
-2°C

Zahvala ob izvedbi božično-novoletne prireditve OŠ Komenda Moste

Tisoč in tisoč zvezd je nad nami,

tisoč in tisoč zvez med nami,

da gre po svetu – rama ob rami –

svetloba z nami.

(Tone Pavček: Drobtinice)

 

ZAHVALA

V soboto, 10. 12. 2016, je bil za našo šolo poseben dan. Dan, ko se je znova potrdilo tisoč in tisoč zvez med nami. Ob 19. uri se je zgodil začetek in hkrati konec – začel se je božično-novoletni koncert, ki je zaključil pestro dogajanje že tretjega tradicionalnega Angleškega vikenda, na katerem je sodelovalo preko 60 učencev. Za hrano so poskrbeli učenci izbirnega predmeta SPH, v šoli so se na koncert pripravljali učenci mladinskega pevskega zbora, vrnili so se tudi nekateri naši bivši učenci, ki so pod mentorstvom Urške Frantar izpopolnjevali svoje točke, devetošolci so pridno ustvarjali in pekli, da je po celi šoli omamno dišalo. Napečeno so s predanostjo okrasili in lično zavili, da je bilo vse nared za veliki večerni dogodek. Med aktivnimi udeleženci in njihovimi mentorji so se smukali še šolski novinarji, ki so dokumentirali različne aktivnosti.

A priprave na koncert in večerni bazar so bile v senci prvotnega namena Angleškega vikenda – na šoli so se nam pridružili Joshua Stewart (vodja marincev z ameriškega veleposlaništva), gospod in gospa Rumble  (ustanovitelja Cambridge Museuma – stacionarno-mobilnega angleško-slovenskega muzeja), Karl Wilkinson (ravnatelj Britanske mednarodne šole v Ljubljani) in ameriški pisatelj Noah Charney. Sporazumevanju v angleščini udeleženci vikenda torej niso mogli ubežati. Večkulturnost so lepo dopolnili tudi naši turški obiskovalci.

Napočil je večer, ko ste z nami v praznični čas majhnih in velikih pričakovanj, dobrih želja, topline, bližine in drobnih pozornosti  vstopili mnogi obiskovalci prireditve. Da se v kraju dogaja nekaj lepega, svetlega , toplega, ste lahko opazili, če ste se peljali mimo komendskega kulturnega doma. Svečke na stopnišču so osvetljevale vrata, za katerimi smo vam poskušali ogreti srca. In tudi vi ste jih s svojo prisotnostjo ogreli nastopajočim in vsem, ki so se trudili pri izvedbi prireditve.

Radi bi se zahvalili vsem, ki ste sodelovali pri Angleškem vikendu in koncertu. Najprej seveda organizatorki in mentorjem, da ste omogočili in izpeljali oba dogodka. Hvala tujejezičnim gostom, da ste svoj čas podarili našim učencem. Hvala bivšim učencem, ki ste se odzvali povabilu in se z dobro voljo vrnili med nas. Hvala tudi Občini Komenda, da nam je omogočila izvedbo koncerta.  Predvsem pa najlepša in iskrena hvala obiskovalcem, ki ste dvorano napolnili do zadnjega kotička in naše delo nagradili z mnogimi aplavzi in iskrenimi nasmehi. Hvala tudi za vaše prispevke (s prostovoljnimi prispevki smo zbrali čez 900 evrov), ki bodo devetošolcem olajšali izvedbo končnega izleta ter valete.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!