Logo MojaObčina.si

Komenda

DANES
14°C
10°C
JUTRI
22°C
11°C
Deli
1650

Sankukai karate klub Komenda

OSVOJENE NOVE BARVE PASOV

Kljub temu da počitniški dnevi že trkajo na naša vrata, so se naši karateisti in karateistke soočili s še zadnjim izzivom tega šolskega leta. Priložnost, da pokažejo svoje novo pridobljeno znanje, so dobili 11. junija 2016 na izpitih za višje pasove. V telovadnico OŠ Venclja Perka so z nekaj treme, a ponosno vstopali dobro pripravljeni člani skupaj s svojimi najbližjimi. Kaj kmalu so se tribune napolnile in otroci ogreli svoje mišice ter tako pripravili vzdušje za prvo točko – nastop naših najmlajših. Ti so se ob spremstvu glasnega aplavza zvrstili pred gledalce in jim povsem zbrano prikazali nekaj karate tehnik. Prijetnemu nastopu pa so sledili izpiti. Pred izpitno komisijo so najprej stopili beli pasovi, nato pa vse višji. Med njimi so bili tudi karateisti in karateistke z domačega kluba, KK Komenda.

Na karatejsko pot se je z osvojitvijo prvega belega pasu, 8. kyu, podal Kristijan Kozamernik Jeraj. Napredovali so tudi Miha Boševski, Samo Komatar in Jurij Matija Lisec, ki so opravili izpit za tretji bel pas, 6. kyu. Med barvastimi pasovi sta rumenega zasluženo dobila Maks Kristan in Lara Zupančič, proti višjemu pasu pa so posegli tudi Nejc Korošec, Jaka Kovač in Bine Tavčar z opravljenim izpitom za prvi rumeni vmesni pas, 5. kyu Ichihan. Pas Tadeje Taje Špenko se je obarval oranžno, saj je prikazala dovolj znanja za 4. kyu. Prvi oranžni vmesni pas, 4. kyu Ichihan, sta si pridobila Ambrož Jenko in Kaja Zupančič, na izpitu za 3. kyu pa je bil uspešen Val Stankovič Pangerc, ki si bo odslej lahko zavezal zeleni pas.

Fantje in dekleta, iskreno čestitamo, ne le za opravljene izpite, temveč predvsem za ves trud, ki ste ga za ta rezultat vložili! Izpiti so priložnost, da otroci izvejo, kaj delajo dobro in kaj morajo še malce potrenirati, zato lahko na pot do uspeha usmerijo tudi tiste, ki tokrat žal niso bili uspešni. Verjamemo, da se ti borci ne bodo vdali, ampak s še več vztrajnosti napredovali ter naslednjič pokazali dovolj znanja za višji pas.

Semester smo tako pripeljali do konca, karateisti pa se veselimo poletnega oddiha v Umagu, kjer bo letos potekala že 39. Letna Sankukai karate šola. Ne dvomimo, da bomo tudi tokrat uživali v športno obarvanih počitnicah. Udeleženci že pakiramo kopalke, z ostalimi pa se srečamo zopet septembra.

Karatejski pozdrav!

Saša Voler

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi