Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
13°C
PET.
28°C
14°C
Oceni objavo

Slovo od MePZ DU Komenda zakoncev Hrovat

V torek, 14. marca, sta se po vaji Mešanega pevskega zbora (MePZ) DU Komenda v »Domu« v Komendi poslovila od omenjenega zbora njegova dolgoletna člana, zakonca Alfonz in Pavla Hrovat. Alfonz je v njem pel bas, Pavla pa sopran. Peti sta začela od ustanovitve zbora januarja 2002. Oba sta zatrdila, da zaradi ljubezni do petja, prijetne družbe in za sprostitev. Te sta bila res potrebna, saj imajo doma pekarno; to je oblilo dela. Koliko, ve samo pek, je povedala Pavla. Pred leti sta še sama skrbela zanjo, sedaj pa hčerka Bernarda in vnukinja Katarina.

Pavla, z dekliškim priimkom Kern, je domačinka, Rakuševa z Gore, kjer ima sedaj njun sin Tomaž Hram Gorjan. Njen mož Alfonz pa izvira z  Gradišča pri Lukovici.

Oba sta še nedavno pela tudi v komendskem mešanem cerkvenem pevskem zboru, ki poje pri nedeljskih jutranjih mašah. Alfonz še vedno, žena Pavla pa ne več. Razlog: leta, starostne nadloge in težave z zdravjem. To je bil tudi vzrok, da sta prenehala peti v MePZ DU Komenda. Bosta pa sama doma. Posebej Alfonz, ki zelo rad poje narodne, cerkvene in tudi ljubezenske pesmi.

Ob slovesu od MePZ Komenda se jima je za dolgoletno pevsko zvestobo temu zboru zahvalil njegov vodja Miha Ferjuc, predsednik DU Komenda Saša Lenarčič pa je, poleg zahvale, Pavli podaril lepo rožo, Alfonzu pa liter vina, ob katerem bosta po vsej verjetnosti, ko ga bosta odprla, tudi kakšno zapela. V roke so jima segli tudi člani in članice MePZ DU Komenda, še prej pa so jima pod vodstvom zborovodje Ignaca Gorjanca zapeli ganljivo pesem slovesa.

Njuno slovo je hkrati vnovično povabilo, naj se MePZ DU Komenda pridružijo mladi upokojenci, ki imajo lep pevski glas in veselje do petja. Starejši, ki jih že upogiba teža let, tarejo življenjske preizkušnje in  težave, namreč odhajajo, novih pa ni. So pa "večno zeleni", zgled mlajšim. 

Besedilo in fotografijE: Jožef Pavlič

 

Oglejte si tudi