Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Priznanja in balinarski turnir

Priznanje Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske Društvu upokojencev Komenda za uspešno delo v letu 2021
Pokrajinska zveza društev upokojencev (PZDU) Gorenjske je decembra 2021 na svojem sedežu v Kranju podelila »PRIZNANJE društvu upokojencev Komenda za uspešno delo na področju športa, rekreacije in gibalne kulture«. Hkrati s priznanjem je DU Komenda prejelo tudi dopis PZDU Gorenjske, v katerem je ta organizacija sporočila, da je 10. 12. 2021 na TRR DU Komenda nakazala donacijo v višini 50 evrov; obenem se je društvu zahvalila za »vzorno sodelovanje s PZDU Gorenjske v letu 2021«.

Predsednik DU Komenda Saša Lenarčič je 22. decembra 2021 na razširjeni seji UO DU Komenda (povabljeni so bili tudi poverjeniki in poverjenice društva) v prostorih Planinskega doma Komenda vročil priznanje PZDU Gorenjske podpredsedniku DU Komenda Avgustu Sodniku in članu DU Komenda Karlu Matušu. Oba sta ga dobila za »aktivno in zavzeto delo v DU Komenda«.

Saša Lenarčič se je tudi zahvalil poverjenikom in poverjenicam DU Komenda za njihovo zelo požrtvovalno delo za društvo. Povedal je še, da bodo v prihodnjem letu raznosili darila članom društva, starejšim od osemdeset let, ki jih letos pred novim letom ni bilo mogoče osebno izročiti zaradi covida-19. To bodo naredili, ko bodo pobirali članarino za leto 2022. Povabil je tudi k vključitvi novih članov v društvo.

Predsednik društva je nato povabil tiskovnega predstavnika društva Jožefa Pavliča, da je predstavil svojo najnovejšo knjigo Dnevi mojih let, ki je izšla ob njegovem 70. rojstnem dnevu.

Saša Lenarčič je še povedal, da je bil 21. decembra 2021 na komendskem balinišču t. i. Miklavžev božično-novoletni balinarski turnir. Tekmovalo je 14 tekmovalcev in tekmovalk, in sicer v parih. Zmagala sta Miro Misja in Tomaž Hacin, druga sta bila Dani Misja in Avgust Sodnik, tretja Fani Sodnik in Andreja Rojko, četrta pa Tone Zarnik in Ciril Rogelj. Rezultate je razglasil sodnik Tomaž Hacin, voditeljica balinarske sekcije pri DU Komenda Ivanka Žulič pa je na koncu štirim najboljšim parom razdelila medalje – praktične nagrade.

Predsednik DU Komenda se je tekmovalcem zahvalil za vztrajnost, saj so igrali pri nizkih temperaturah, čestital najboljšim parom, vsem balinarjem pa zaželel bolj srečno leto 2022, kot je bilo minulo. Vsaj kar se epidemije tiče, tekmovalno pa je bilo to leto izredno uspešno, kajti balinarke balinarske sekcije DU Komenda so bile prve na državnem prvenstvu, balinarji pa šesti. Izjemen uspeh! Še enkrat: vse čestitke!


Besedilo: Saša Lenarčič in Jožef Pavlič

Foto: Saša Lenarčič in Jožef Pavlič

Oglejte si tudi