Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Poverjenicam pohvala, balinarkam nove krogle

Upravni odbor Društva upokojencev (UO DU) Komenda je imel 10. decembra deseto redno sejo v prijaznih prostorih Teniškega kluba (TK) Komenda, ki ga krasijo številni pokali za športne dosežke tega kluba. Prvič v teh prostorih!

Udeleženci (bili so sklepčni) so soglasno potrdili vsa poročila s prejšnje seje UO DU Komenda 27. septembra 2021 v prostorih tega društva.

Predsednik UO DU Komenda Saša Lenarčič je po pozdravu udeležencem in zahvali vodstvu TK Komenda za gostoljubni sprejem (zastopal ga je podpredsednik UO DU Komenda Drago Kolar) po potrjenih poročilih vprašal navzoče, kaj menijo o nakupu kompleta petih balinarskih krogel za žensko upokojensko ekipo balinarske sekcije pri DU Komenda, ki je 13. septembra 2021 osvojila prvo mesto na državnem prvenstvu v balinanju Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) na komendskem balinišču v bližini Planinskega doma Komenda, že prej pa prvo mesto v balinanju Pokrajinske zveze društev upokojencev (PZDU) Gorenjske. Njihove krogle so namreč zaradi velike uporabe že precej »obrabljene«, si pa balinarke zaradi zelo prizadevnega treninga in dela za balinarsko sekcijo ter s tem za DU Komenda zaslužijo nove.

Predsednik Lenarčič je pohvalil balinarsko sekcijo DU Komenda za odlično organizacijo obeh omenjenih tekmovanj in izjemno uspešne komendske balinarke; moška ekipa je bila obakrat šesta. Čeprav so balinarkam za osvojeni prvi mesti že podelili pokala in medalje, je članom UO DU Komenda predlagal, da podprejo nakup kompleta petih novih balinarskih krogel za žensko balinarsko ekipo. Predlog so podprli. Nato je voditeljico balinarske sekcije pri DU Komenda Ivanko Žulič zadolžil, da najprej preskrbi predračun nakupa.

Da DU Komenda tako dobro deluje, imajo velike zasluge tudi njegove zelo prizadevne poverjenice. Vodstvo DU Komenda si močno želi, da bi še letos povabili na prednovoletno srečanje tudi njih in se jim za njihovo pomembno delo pri stikih z upokojenci posebej zahvalilo. Če to ne bo mogoče zaradi še vedno nevarnega covida-19, pa prihodnje leto. Zaradi epidemije poverjenice ne bodo obiskovale starejše jubilante na njihovih domovih, so pa dobili pisne čestitke z najboljšimi željami za njihovo zdravje.

Covid – 19 je bolj ali manj ohromil delo društva. Posebej določenih sekcij. Kako naprej, je težko reči. Pretekle izkušnje so pokazale, da mora društvo pogumno nadaljevati delo, kjer je to mogoče, kjer se zatika, pa poiskati nove možnosti. Prav posebej v času blokade tekočega računa naše občine s strani DURS-a. Že iz »finančnega poročila« vestne blagajničarke Marije Pirnat se je videlo, kako težko je v času covida-19 dobiti kaj več denarja za mnogovrstne dejavnosti DU Komenda, čeprav si Občina Komenda v zelo težkem položaju prizadeva pomagati, kolikor more. Resno pa bo treba premisliti, kako naprej pri določenih sekcijah, kjer je covid-19 »zamrznil« oz. skoraj ustavil njihovo delovanje.  

Društvo načrtuje tudi slovesno praznovanje 20-letnice svojega pevskega zbora z veliko pevsko prireditvijo in izidom jubilejnega zbornika.

Glede drugih projektov in dejavnosti upa, da bo čim prej deblokiran tekoči račun naše občine in s tem omogočeno polno delovanje vseh sekcij društva.

Nekateri člani društva načrtujejo poživitev kulturnega življenja v Komendi. Ena od možnosti bi bila predstavitev pesnikov in pisateljev pri DU Komenda z njihovimi deli. Pa še marsikaj drugega.

 

Jožef Pavlič, tiskovni predstavnik DU Komenda

Foto: Jožef Pavlič 

Oglejte si tudi