Oceni objavo

Miklavžev-božično-novoletni turnir

Balinarska sekcija pri Društvu upokojencev (DU) Komenda je 23. decembra na Balinišču Komenda pripravila tradicionalni Miklavžev-božično-novoletni turnir. Na njem so lahko tekmovali člani in članice domače ekipe, kot tudi gostje. Domačinom se je pridružil Stane Pirc – Čopič iz sosednjih Cerkelj na Gorenjskem.

Turnir se je začel ob 9. uri z žrebanjem parov. Zmagovalce – prve štiri – so čakale lepe nagrade: italijansko peneče vino in kruh panetone. Prislužili, bolje rečeno pribalinali, so si jih Avgust Sodnik (prvo mesto), Ciril Rogelj (drugo mesto), Tomaž Hacin (tretje mesto) in Stane Pirc – Čopić (četrto mesto). Podelil jim jih je predsednik DU Komenda Saša Lenarčič, ki je na začetku tekmovanja pozdravil tekmovalce, jim zaželel dobro bližanje balinarskih krogel balincu, pa tudi srečno, zdravo in uspešno leto 2023. Pri podelitvi se mu je pridružila predsednica Balinarske sekcije Komenda Ivanka Žulić. 

Kot zanimivost naj omenim, da je žreb kot prva nasprotnika-tekmovalca izžrebal zakonca Misja.

Tekmovalci so si po urah tekmovanja, končalo se je med 15. in 16. uro, in podelitvi nagrad usedli k skromni pogostitvi, zato pa toliko bolj živahnih načrtov, kako bodo balinali v prihodnjem letu. V lanskem (2022) so zelo uspešno. Za pogostitev so, kot za jutranjo okrepitev, poskrbele članice Balinarske sekcije Komenda.

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič  

Oglejte si tudi