Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

KOSTANJEV PIKNIK

Turistično društvo (TD) Komenda je tudi letos pripravilo kostanjev piknik. Njegov predsednik Vid Koritnik je povedal, da so si zanj izbrali komendsko sejmišče, kamor tudi sicer ob sobotah prihajajo po nakupih pa tudi zaradi druženja številni komendski občani. Pri tem jim pride zelo prav prostorno parkirišče in kakovostna ter prijazna ponudba, ustrežljive prodajalke.

Tudi preteklo soboto, 26. novembra, dopoldne je bilo tako. Kostanj so pekli člani TD Komenda in ga ponudili številnim obiskovalcem. Med njimi je bila tudi edina kandidatka za županjo Občine Komenda v drugem krogu gospa mag. Majda Ravnikar, direktorica Občinske uprave Občine Komenda, ki je dobila največ glasov in s tem zaupanje občanov že v prvem krogu volitev novega župana v naši občini. Pridružili so se ji tudi novi občinski svetniki.

V razmeroma hladnem vremenu, ko sonce še ni pregnalo meglo, ki se je vlekla ob bližnji reki Pšati, je vsem zelo teknil topel pečen kostanj, poleg njega pa tudi, kdor si je tega zaželel, belo kuhano vino in čaj. Vid Koritnik je povedal, da so za kuhano vino uporabili kakovostno belo kraško vino znamke malvazija, dodali pa le malo sladkorja. Z mislimi in načrti pa je bil deloma že pri pripravi razstave jaslic na Koželjevi domačiji na Gori, sedežu TD Komenda, kamor že sedaj vabi občane naše občine in druge obiskovalce.

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič

 

 

Oglejte si tudi