Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Balinarji prvi, balinarke tretje

Balinarska sekcija Društva upokojencev (DU) Komenda pod vodstvom Ivanke Žulič je med najbolj uspešnimi in dejavnimi številnimi sekcijami omenjenega društva. To potrjujejo tudi veliki tekmovalni uspehi. V letošnjem letu tudi prejem pokalov za osvojitev prvega mesta pri moških v Veteranski ligi v balinanju devetih občin 2022-2023 in tretjega mesta pri ženskah.

Tekmovanje je bilo razdeljeno na skupini A in B. Začelo se je jeseni 2022, končalo pa letos spomladi. Tekmovalo je 16 ekip iz devetih občin (Kamnika, Domžal, Lukovice, Ljubljana-Sneberje, Trzina, Mengša, Vodic, Cerkelj na Gorenjskem in Komende), v katerih so potekala tekmovanja. Iz nekaterih občin je bilo več ekip (iz Mengša tri in še ena iz Loke pri Mengšu), iz komendske dve: moška in ženska.

Komendčani se tekmovanj udeležujejo od začetka, vendar jim doslej še nikoli ni uspelo osvojiti prvega mesta. Lani jeseni so bili še tretji, letos pa so se zavihteli na sam vrh. Tega so bili zelo veseli.

Tekmovali so: Tomaž Hacin (tudi član Upravnega odbora omenjene lige in sodnik), Alfonz Hrovat, Avgust Sodnik, Drago Oblak, Tone Zarnik, Ciril Rogelj in Mirko Misja, selektor ekipe, ki je skrbel tudi za dobro razpoloženje med tekmovalci.

Pri ženskah pa: Ivanka Žulič (selektorica), Fani Sodnik, Dani Misja, Andreja Rojko in na začetku Pavla Hrovat, ki se je pozneje zaradi zdravstvenih težav odpovedala tekmam.

Pokale je najuspešnejšim ekipam 16. junija ob sklepu tekmovanj v Mengšu podelil Tomaž Hacin.

Domači ekipi sta jih simbolično »prejeli« in se za zgodovino sekcije fotografirali z njima 20. junija pri brunarici ob komendskem balinišču pod Planinskim domom Komenda.

Tekmovalcem je Tomaž Hacin čestital za velik uspeh, tekmovalkam pa Ivanka Žulič.

Na srečanju, ki so ga združili s praznovanjem rojstnih dnevov članic in članov (o tem v posebnem prispevku) so člani in članice Balinarske sekcije DU Komenda sklenili, da bodo poleti, ko ni tekem v omenjeni ligi, tekmovali vsak z vsakim. Kar dvaindvajset tekmovalcev in tekmovalk.

Vodstvo Balinarske sekcije DU Komenda je letos tudi uspešno izvedlo peturni brezplačni tečaj v balinanju za občane občine Komenda. Tudi v prihodnje vabi občane in občanke, naj se jim pridružijo, da jih bodo naučili osnov balinanja.


Besedilo: Tomaž Hacin in Jožef Pavlič, fotografije: Jožef Pavlič

 

Oglejte si tudi