Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

TABOR GASILSKE MLADINE GZ KOMENDA

Prostovoljna gasilska društva, predvsem pa mentorji se vedno trudimo, da mladini popestrimo in polepšamo čas, ki ga namenjajo gasilcem. Predvsem poletni čas, ki je namenjen počitnicam, smo želeli popestriti. Tadej Poje, mentor mladine iz PGD Moste je podal idejo, da bi organizirali tabor gasilske mladine na Kolpi. Ideja nam je bila všeč in takoj smo začeli z organizacijo. Tadej namreč izvira iz vasice Koprivnik pri Kočevju. Ob ogledni turi smo se ustavili tudi pri njegovih starših in ugotovili, da imajo ob svoji hiši idealen travnik za tabor. Namesto najemnine smo dobili še elektriko, vodo in WC. Seveda je bila ideja o taboru všeč tudi mladini, važno je da se nekaj dogaja.

In smo šli. Zbor smo imeli pred PGD Komenda, kjer smo naložili šotor in razdelili majice Kolpa 2018. 7 mentorjev in 39 otrok v starosti od 5 do 65 let. 20 julija je karavana 6 kombijev krenila proti vasici ob Kolpi. Prispeli smo ravno po dežju. Postavili smo tabor, uredili kuhinjo, napeljali vodo ter elektriko in z golažem z makaroni napolnili želodčke. Ob baklah in tabornem ognju se je večer zavlekel pozno v noč, kajti eni so omagali zgodaj, drugim pa je rojilo po glavi že tudi običajno nočno nagajanje. Zjutraj nas kar nekaj ni moglo zlesti iz šotorov, saj smo bili zaklenjeni z vezicami (mimogrede dobra zaščita pred nezaželenimi obiskovalci). Tudi nekaj zobne paste ni šlo za umivanje zob.

Naslednje jutro smo po zajtrku dočakali lep sončen dan, zato smo se odpravili v avtokamp Radenci. V avtokampu Radenci smo bili dogovorjeni za uporabo kuhinje na prostem, uporabo supov, igrišča za odbojko in rafting. Po osvežitvi v prijetno hladni Kolpi so nas odpeljali na rafting. Kmalu po začetku našega spusta po Kolpi je začelo deževati in nas je namakalo celo pot, kar sploh ni bilo moteče, saj so tudi veslači drug drugega veselo namakali. Ko smo priveslali nazaj v naš kamp, je tudi sonce zopet posijalo. Mentorji smo takoj začeli pripravljati kosilo, mladina pa ga je čakala z igranjem odbojke ali plavanjem. V tabor smo se vrnili šele zvečer na prijetno druženje ob tabornem ognju.

Tudi nedeljsko jutro se je prebudilo v sončen dan. Po palačinkah, ocvrtih jajčkih ali sendvičih smo pospravili tabor. Zopet smo se odpeljali v avtokamp Radenci, kjer je šla večina na supe, drugi samo plavat ali pa lenarit na plažo. Toda kmalu so se pripodili črni oblaki in nas pregnali pod streho, kjer smo pripravili kosilo in se počasi odpravili proti domu. Pred odhodom nas je obiskal tudi podpredsednik Gasilske zveze Komenda Roman Kosirnik, ki je vsem udeležencem razdelil spominske priponke. Domov smo prispeli v večernih urah, sicer malce utrujeni vendar enotni, da bomo drugo leto tabor ponovili.

Za uspešno izvedbo tabora se zahvaljujemo staršem Tadeja Pojeta, Igorju Štebetu za spominske majice, Srečku Korbarju, ki nam je skuhal golaž, lastnikom kombijev, ki so nam jih posodili za prevoz gasilske mladine, PGD Moste za priponke, mesarstvu Likozar za ugoden nakup mesa, podjetju Burgox za zelenjavo, podjetju Nektar natura za sokove in seveda vsem trem gasilskim društvom ter Gasilski zvezi Komenda, ki so finančno omogočili izvedbo tabora Kolpa 2018.

 

Zapisala Mihaela Poglajen

mentorica mladine PGD Komenda

Oglejte si tudi