Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

OSKRBA Z ZELENJAVO IZ DOMAČEGA RASTLINJAKA - ANA OGORELEC

Na predavanjih bomo obravnavali dve ključni vprašanji.


Prvo, kako izbrati optimalen rastlinjak ter zagotoviti ustrezne razmere znotraj njega za uspešno gojenje zelenjave. Drugo vprašanje pa se nanaša na časovno načrtovanje sajenja različnih vrst zelenjave, ki omogoča kontinuirano žetev skozi celo leto.


Da bi zagotovili oskrbo družine z doma pridelano zelenjavo, je ključno premišljeno načrtovanje rastlinjaka glede velikosti, trdnosti konstrukcije in izbire ustrezne folije. Poleg tega je treba upoštevati tudi dejavnike kot so zračenje, gnojenje, obdelava tal, namakanje ter pravilno razporejanje različnih vrst rastlin v skladu s sezonskimi potrebami.


Pomembno vprašanje je tudi, kdaj saditi posamezne vrste zelenjave. Kateri tipi dobro prenašajo neogrevane rastlinjake pozimi, medtem ko nekateri bolje uspevajo v poletnih mesecih ob visokih temperaturah? O tem bomo podrobneje razpravljali na predavanjih.


Naša predavanja bodo vključevala tudi pregled kratkih tehnologij za uspešno gojenje najpogostejših vrst rastlin v rastlinjaku. Skozi to bomo poskušali podati praktične smernice in nasvete, ki bodo udeležencem pomagali doseči uspešno in trajnostno pridelavo zelenjave v domačem rastlinjaku.


Vse to in še več boste lahko izvedeli na predavanju Ane Ogorelec.
Lepo vabljeni!

Oglejte si tudi