Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

V Suhadolah prevladuje ekipni duh

Občni zbor Športnega društva (ŠD) Suhadole je potrdil dobro delo in smelost na vaški in občinski ravni, pa tudi zunaj nje.

Občni zbor Športnega društva (ŠD) Suhadole, 22. po vrsti, je bil 30. marca v prostoru nad mlekarno v Mostah. Predsednik društva Franci Groznik je v poročilu o dejavnostih v lanskem letu poudaril, da v njem prevladuje »ekipni duh«. Ni le 15. oktobra 2022, ko so člani društva »zopet izvedli delovno akcijo na progi 'Mlinčki', po gozdnih poteh in drsališču«, marveč tudi pri drugih delovnih akcijah, pripravah tekmovanj, rekreaciji … Franci Groznik je posebej omenil še 20. kros v okviru občinskega praznika Občine Komenda 14. maja 2022 (udeležilo se ga je 45 tekmovalcev) ter že 24. odprto prvenstvo Občine Komenda v gorskem kolesarjenju 20. novembra 2022, imenovanem »Mlinčki Race«, na katerem je postal absolutni občinski prvak domačin Miha Koncilija. Tekmovalo je 48 tekmovalcev; poleg domačih, občinskih, tudi iz ekip Calcit Bike Team iz Kamnika in Rog Radenska iz Ljubljane. Veliko jih tudi sicer tekmuje doma in na tujem.

Predsednik ŠD Suhadole se je posebej zahvalil članom društva, tudi podpornim, in udeležencem lanskoletnih tekmovanj in drugih prireditev, pa tudi sponzorjem: Občini Komenda, Burgox – kmetiji Burger, Nektar Natura d. o. o., Bortega Boris Čebulj s. p., EL-TT d. o. o., Future Health d. o. o. in Tesarstvo in krovstvo Štebe Igor s. p., ki so prispevali kape, praktične nagrade in medalje za najboljše na tekmovanjih. Poudaril je, da je dejavnost društva omejena »predvsem na rekreativno vadbo in športno druženje«, vanj povabil nove člane, pa tudi tekmovalce. Med njimi, že s pogledom v letošnje prireditve, svetovnega prvaka v kolesarjenju Tadeja Pogačarja, ki je v Suhadolah večkrat zmagal, pa tudi pohvalil prireditelje tekmovanja »Mlinčki Race«: »To je bila najboljša vaška tekma«. Prireditelji upajo, da se bo, če bo utegnil, tekmovalcem pridružil tudi letos.

Letošnji program v bistvu zaobjema dosedanje že dobro utečene prireditve (tekmovanja), pa tudi druge s tem povezane stvari. Med njimi boljšo ureditev drsališča, čiščenje poti do »Mlinčkov« in drugih poti za izvedbo tekmovanj, skrb za rekreacijo in s tem zdravje vaščanov Suhadol, pozimi pa tek na vedno skrbno pripravljenih tekaških progah in občinskem prvenstvu na njih.

Navzoče je pozdravil in jim čestital za uspešno delo tudi občinski svetnik Občine Komenda Klemen Pibernik, domačin, in obljubil, da se bo za pomoč društvu zavzel tudi pri občinskem vrhu.

Občni zbor, ki ga je vodil »delovni predsednik« Matic Ocepek, člana tega predsedstva pa sta bila še Simon Zarnik in zapisnikarica Zdenka Lah, se je končal s pomenkom, kaj vse bi radi in je mogoče še narediti v okviru ŠD Suhadole. Dosedanje uspešno društveno delo je porok, da marsikaj. To vliva članom društva nov pogum in zagon.

Jožef Pavlič  

Foto: Jožef Pavlič  

 

 

Oglejte si tudi