Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
10°C
5°C
Oceni objavo

Težki pa tudi lepi časi za DU KOMENDA

V sejni sobi Občine Komenda na Glavarjevi 104 v Komendi je bila 28. novembra 13. redna seja Upravnega odbora Društva upokojencev (UO DU) Komenda.

Predsednik Lenarčič je navzoče seznanil s težavnimi razmerami v DU Komenda, o čemer je govoril že na prejšnji 12. razširjeni seji društva 10. oktobra 2022 v istem prostoru. Tokrat je podrobneje predstavil, kdo bo sodeloval na tradicionalni prireditvi Skupaj se imamo fletno, ki bo 10. decembra ob 18. uri v dvorani Kulturnega doma v Komendi, na njej pa bodo poleg domačega upokojenskega društva sodelovali člani DU Cerklje na Gorenjskem in DU Bukovica-Šinkov Turn.

Povedal je razveseljujočo novico, da bo vodenje dramsko-recitatorske sekcije pri DU Komenda za Alojzem Zverom prevzel Mirko Pogačar, novi občinski svetnik v Komendi.

Še vedno pa iščejo zamenjavo za tajnico Brigito Debeljak in blagajničarko Marijo Pirnat. Vodstvo društva se pogovarja z zato primerno in usposobljeno osebo.

Ob zdravstvenih težavah podpredsednika DU Komenda Ivana Hladeta se bo treba z njim pogovoriti, ali bo lahko še naprej opravljal svojo podpredsedniško nalogo ali ne.

PZDU Gorenjske vabi nagrajence na slavnostno podelitev priznanj, ki bo v petek, 9. 12. 2022 ob 10. uri v prostorih Mestne občine Kranj. Prejemniki priznanj PZDU Gorenjske iz našega društva so: Fani Car, Miha Ferjuc in Janez Slapnik.

Tiskovni predstavnik DU Komenda Jožef Pavlič je opozoril na to, da bi se bilo treba dostojno spomniti 100. rojstnega dneva Cecilije Uranič iz Žej (Maks'lnove Cilke), ki ga je »praznovala« 15. novembra v domu ostarelih v Horjulu. Predsednica Rdečega Križa Moste Marija Špehonja je povedala, da so se pripravljali na obisk pri njej, potem pa ga po nasvetu vodstva omenjenega doma zaradi zdravstvenega stanja jubilantke odpovedali; se je bodo pa spomnili s prispevkom v Aplenci.

Predsednik Lenarčič je obvestil člane UO DU Komenda, da bo zadnja letošnja seja 19. decembra ob 15. uri v Planinskem domu Komenda, kjer se jim bodo pridružili tudi poverjeniki društva.

Pri točki Razno je povabil Jožefa Pavliča, da je predstavil svojo novo knjigo Sanjati in žeti, ki jo bo izdal v samozaložbi. Obsegala bo blizu 400 strani, v njej pa bo veliko aktualnega in še neobjavljenega iz komendske občine in župnije. Med drugim zapis nekdanjega komendskega župnika in zaslužnega dekana Viktorijana Demšarja, da bi moral biti Peter Pavel Glavar pokopan v Komendi.

Člani DU Komenda so mu svetovali, kako naj knjigo predstavi komendskim občanom in župljanom, da bo prišla do njih.

Predsednik DU Komenda Saša Lenarčič se je udeležencem seje zahvalil za udeležbo na seji in za njihovo lepo sodelovanje. V upanju, da bodo v DU Komenda do občnega zbora članov društva (predvidoma v marcu 2023) uspeli razrešiti težave s tajnico in z blagajničarko društva, je sejo zaključil ob 18. uri.

 

E. Č.

Foto: Jožef Pavlič  

Oglejte si tudi