Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

PRISRČNO DARILO MATERAM

Zelo lepa, vsebinsko bogata in pestra ter kakovostna prireditev Rdečega križa Moste in OŠ Komenda Moste

OŠ Komenda Moste je v sodelovanju s Krajevno organizacijo Rdečega križa (KO RK)  Moste 21. marca popoldne v šolski telovadnici v Mostah pripravila že utečeno prireditev ob Dnevu žena 8. marcu in Materinskem dnevu 25. marcu. Dvorana je tokrat dobesedno »pokala po šivih«, toliko je bilo obiskovalcev, zlasti pa obiskovalk. Imeli so kaj videti, slišati in doživeti. Posebej matere, babice in žene, ki so močno ganjene spremljale nastope učencev in učenk nižjih razredov OŠ Komenda Moste. Malo treme je bilo pred nastopi njihovih otrok, a vse se je hitro, lepo in na moč prisrčno odvijalo na odru za prireditve. Za to so poskrbele šolske mentorice, ki so učence in učenke dobro pripravile na zanje zahtevne nastope v zapetih pesmih, deklamacijah, dramatizacijah in plesih.

V manj kot eni uri so pokazali toliko in tako zanimivega, da je čas še prehitro minil, bi starši še poslušali, gledali in občudovali, česa vsega so pri teh letih že  zmožni učenci in učenke.

Mamicam so še posebej godile čestitke in praznična voščila za oba praznika – Dan žena in Materinski dan. Njihovi otroci so jim kar najbolj iskreno povedali, da si jih res zaslužijo. Zahvalo pa vsi, ki so poskrbeli za tako lepo popoldne. Z rdečimi rožami in voščili sta se učiteljicam, ki so učence pripravile na nastope, zahvalila komendski podžupan Aleš Marinko (prireditve se je udeležila tudi podžupanja Nada Jamšek) in predsednica KO RK Moste Marija Špehonja. Ta je v svojem govoru poudarila dolžnost staršev in nalogo družine: »Starši smo prvi, ki nam je zaupana dolžnost vzgoje … Družine, v katerih so otroci ljubljeni, imajo največje bogastvo tega sveta. S seboj bodo nosili ljubezen in mir.«  

Posebej se je zahvalila šolskim mentoricam in učencem, ki so materam »z igro in nastopi izkazali spoštovanje, hvaležnost in ljubezen«.

Prireditev so obogatili tudi zelo lepi in povedni »posnetki«, projicirani na platno v ozadju odra.

Nazadnje so se udeleženci zelo lepega in ganljivega dogodka še posladkali z dobrotami v šolski avli, starši, zlasti matere, pa hvaležno stiskale k sebi svoje nastopajoče otroke, ki so jim pripravili tako lepo popoldne in izrazili hvaležnost za vse, kar naredijo zanje. Res – zasluženo! Nastopajoči učenci pa si tudi zaslužijo vse čestitke!

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič

Oglejte si tudi