Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Minister Počivalšek odprl 23. Spomladanski kmetijsko-obrtni sejem v Komendi

Minister Počivalšek odprl 23. Spomladanski kmetijsko-obrtni sejem v Komendi


V Komendi se je v petek začel 23. Spomladanski kmetijsko-obrtni sejem v organizaciji Konjeniškega kluba. Sejem, ki je poznan po številnih razstavljavcih in v treh dneh z med 70 do 80 tisoč obiskovalci, je odprl Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, skupaj z županom občine Komenda Stanislavom Poglajnom in predsednikom Konjeniškega kluba ter častnim občanom Občine Komenda Lojzetom Lahom.
Pred prihodom na sejem so ministra v Poslovni coni pozdravili župan Stanislav Poglajen, podžupan Igor Štebe, občinski svetnik in podpredsednik Nadzornega sveta PCK Roman Grošelj in predsednik Nadzornega sveta Poslovne cone Tomaž Lamovšek s predstavniki uspešnega podjetja RLS. V odsotnosti direktorja podjetja RLS so slednji predstavili podjetje, razvoj in načrte, ministra pa je še posebej zanimala Poslovna cona s številnimi podjetji in njen prihodnji položaj.


Po ogledu Poslovne cone se je opoldne v prireditvenem šotoru  začel program z godbo in mažoretkami Komenda, pevci Klape Stari trg iz Lukovice in folkloristi društva upokojencev Komenda. Sejem s prek 650 razstavljavci je predstavil predsednik Lojze Lah, o Komendi in pomembnosti sejma pa so spregovorili župan Stanislav Poglajen, direktorica direktorata za kmetijstvo MKGP Tadeja Kvas Majer ter predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Cvetko Zupančič. Minister Počivalšek pa je pred odprtjem sejma poudaril, kako pomembna sta razvoj kmetijstva za doma pridelano hrano in kmečki turizem za gospodarstvo.


Po tem, ko je skupaj z županom občine in predsednikom Konjeniškega kluba odprl sejem, se je minister precej časa zadržal na ogledu sejma in ob pogovorih z razstavljavci. V oceni sejma pa je po ogledu čestital predsedniku Lahu in članom-organizatorjem v Konjeniškem klubu za izredno dobro organiziran sejem. Presenečen nad velikostjo in sejemsko ponudbo številnih razstavljavcev je rekel, da bo v Komendo na sejmu tudi v prihodnje, morda že jeseni, še prišel.


Med gosti ob odprtju 23. sejma v Komendi pa so bili tudi minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, poslanka državnega zbora Julijana Bizjak Mlakar in delegaciji iz Sremske Mitrovice ter občine IRIG.

 

Tekst in foto: A. Žalar

Oglejte si tudi