Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

NOVOST PRI KOMENDSKIH JASLICAH

Jaslice v komendski župnijski cerkvi sv. Petra so letos »bogatejše« za Blejski otok z jezerom krog njega. Postavljavci jaslic – Marko Grilc, Andrej Gašperlin, Sebastijan Strnad, Drago Car, Janez Pogačar in Janez Ravnikar – so bili enotnega mnenja, da s to novostjo razveselijo zaradi covida-19 veliko manjše število obiskovalcev maš in jaslic, za katere je bilo v preteklih letih veliko zanimanja v domači župniji in drugje.

Izdelavo Blejskega otoka so zaupali Marku Grilcu. Zanj, šlo je za zahtevno ročno delo, je potreboval dobra dva meseca. 

Tudi sicer so vse jaslice ročno delo.

Letos so se, zaradi že omenjene epidemije, postavljavci, najprej pa izdelovalci jaslic, v prvi vrsti Marko Grilc in Andrej Gašperlin, odpovedali postavitvi jaslic pri prednjem desnem stranskem oltarju sv. Andreja. Zato so vse moči, znanje, sposobnosti in dolgoletne izkušnje posvetili postavitvi le enih jaslic pri ambonu v župnijski cerkvi.

Blejski otok z jezerom je, čeprav nima to jezero nič opraviti s Komendo, ga pa tudi Komendčani radi obiskujejo, pomembna stvaritev in pridobitev v letu, ko je zaradi covida-19 odpadel tudi obisk kolednikov in njihovo pobiranje darov za slovenske misijonarje (tudi našo laiško misijonarko Katjo Ravnikar na Madagaskarju!) po hišah. Te še vedno lahko nakažete na žiro račun Misijonske pisarne v Ljubljani.


Foto: Jožef Pavlič


Oglejte si tudi