Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Borili smo se za domovino

Smo nepolitična domoljubna organizacija,ki združuje ljudi (člane), ki spoštujejo in cenijo našo  polpreteklo zgodovino. Zgodovino iz obdobja druge svetovne vojne v kateri je nacistični in fašistični okupator hotel Slovence izbrisati iz zemljevida Slovenije.

Odpor slovenskih domoljubov se je pričel z osvobodilno fronto,ki je združevala ljudi, ki se niso strinjali z okupacijo in kmalu prerasel v narodno osvobodilno borbo, ki je skupaj z zavezniki premagala okrutnega sovražnika v letu 1945. Zavedamo se,da brez NOB danes nebi imeli ozemlja Primorske. Z NOB pa smo tudi pridobili našo prvo državnost in suverenost,ki je bila sicer omejena v federaciji nove Jugoslavije, vendar pa je bil to temelj za samostojno državo Slovenijo v letu 1991.

Naloga našega članstva je,da se trudimo ohranjati vrednote za katere so se trudili in umirali partizani in katere so bile v novi Jugoslovanski federaciji tudi uresničene. Med vidnejše vrednote lahko štejemo: večja pravica delavca, skrb za malega človeka, solidarnost, samoupravljanje in še bi lahko našteval. Veliko teh vrednot je danes v samostojni Sloveniji že izničenih in nihče razen Zveze borcev se posebno ne trudi za ohranitev za tistega kar smo že imeli.                                                                          

Naša dolžnost je tudi ohranjanje spomenikov in pomnikov ki nemo pričajo na žrtve iz NOB,ki so dale svoja življenja. Teh žrtev ne smemo nikoli pozabiti,saj so nam priborili svobodo,ki jo danes uživamo. Spominjamo,pa se jih tako,da vsako leto pri teh spomenikih prirejamo spominske slovesnosti z pieteto in kulturnim programom.

Torej nikoli ne smemo pozabiti,da je naš mali narod imel tudi pogumne in pokončne ljudi, ki so bili pripravljeni in tudi dali življenja zato,kar imamo danes.

Narod,ki ne spoštuje svoje preteklosti nima prihodnosti.

 

 

Predsednik

Filip Železnik

Oglejte si tudi