Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Blagoslov obnovljene hiše Vide Drešar v Nasovčah

V nedeljo 26. novembra 2017 me je presenetil klic Vide Drešar iz Nasovč. Povedala je, da je prenovila svojo hišo v Nasovčah in v zahvalo za to in ker se je pozdravila od duševne bolezni, bo dala hišo blagoslovit. Blagoslov bo v nedeljo 10. decembra 2017 ob 13. uri in sicer bo hišo blagoslovil duhovnik Jože Razinger, ki je sedaj v Tomišlju. Želela bi, da se blagoslova udeležila tudi midva z možem Jožefom.

Z možem sva z veseljem sprejela povabilo.

Tako smo se v nedeljo 10. decembra 2017 zbrali pri Vidi doma. Srečala sva kar nekaj znancev, ki so bili prav tako povabljeni na ta lepi dogodek.  Med drugim so bili: Tanja Zadrgal in njena mama, ki je bila Vidina sodelavka, z Vido pa so se družili tudi kot otroci, Maleš Ivan in Mihela kot Vidina soseda, sorodniki (dva brata in sestra), frizerka Jerneja, in številni drugi.

Vida nas je zbrala iz kroga ljudi, ki jih je srečala oziroma jih še srečuje v življenju.

Bilo je vse slovesno pripravljeno in v pričakovanju. Na lepo pogrnjeni mizi v kuhinji je bil križ z dvema svečama. Duhovnik Jože Razinger pa je ravno spovedoval staro teto, ko smo prišli.

Nato je duhovnik povabil k obredu blagoslova. Javila sta se dva bralca: Božje besede in prošenj. Povabil nas je k petju in smo prepevali adventne pesmi, primerne temu času, nato pa smo prosili za Svetega Duha s »Skupno pesmijo prosimo«.  Gostitelji (Vida in njeni sorodniki) so nas lepo pogostili tudi z različnimi dobrotami.

Vidina sestra Mimi mi je ob slovesu povedala, da je zelo molila za svojo sestro in darovala mašo na Kureščku za njeno telesno in duševno zdravje, ko so bili tam na romanju z Joži Kališnik. Ko je potem bil mašni namen objavljen, Vida čudežno ozdravela.


dr. Marta Ciraj

Oglejte si tudi