Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Jurij Kern: Prizadela nas je ena najhujših naravnih katastrof v zgodovini Občine Komenda

Spoštovane občanke in občani!
 
Narava je tokrat z vso silo udarila v naši in sosednjih občinah.
 
Obilno nočno deževje v alpskem delu je napolnilo vodotoke in skupaj s količino padavin na našem območju so le ti 4. avgusta prestopili bregove. Posledice so vidne po celotni občini. Trenutno je 2/3 občine pod vodo. Gasilske enote so že od zgodnjega jutra na terenu in rešujejo trenutne razmere. Zaradi ogromnega števila intervencij se trudijo po svojih najboljših močeh pomagati vsem občanom. 
 
Na srečo se vodotoki počasi vračajo v svoje struge in v najkrajšem možnem času bodo sproščene tudi glavne cestne povezave. Križišče pri Kralju je že prevozno v smeri Mengeš – Brnik, dostop do Komendske Dobrave je urejen s strani Zaloga. Vseskozi smo v stikih z Občino Kamnik, s katero rešujemo oskrbo s pitno vodo.
 
Občanke in občane prosim za potrpežljivost in razumevanje. Prizadela nas je ena najhujših naravnih katastrof v zgodovini Občine Komenda. Prave posledice divjanja narave se bodo šele pokazale in sanacija bo dolgotrajna. Naredili bomo vse kar je v naši moči, da stanje čimprej postavimo v normalne razmere in da bodo vsi prizadeti v poplavah dobili ustrezno pomoč. 
 
Bodite previdni. Pomagajte nemočnim.
 
Jurij Kern

Oglejte si tudi