Oceni objavo

Judo klub Komenda v okviru organizacije mednarodne tekme podaril 1000€ poplavljenima družinama

V minulem vikendu, 7. in 8. oktobra 2023, je Športna dvorana Komenda odmevala od boja in srčnosti, saj je gostila že osmi mednarodni judo turnir, ki je letos dobil posebno noto dobrodelnosti. Organizatorji, Judo klub Komenda, so se odločili, da bodo svoj trud in strast za judom usmerili v pomoč sočloveku.

Letošnji turnir je bil zares poseben, saj so organizatorji namenili dobrodelni prispevek za pomoč občanom, prizadetim ob avgustovski poplavi. V okviru mednarodnega tekmovanja je Judo klub Komenda podaril skupno 1000€ družinama poplavljenih stanovanj iz Most pri Komendi. S tem gesto so pokazali, da judo ni le šport, ampak tudi skupnostna in povezovalna dejavnost.

Predsednik kluba, Boštjan Veinhandl, je izrazil svojo hvaležnost vsem, ki so sodelovali in podprli dobrodelni judo turnir. Poudaril je pomen solidarnosti in skupnosti v težkih časih ter se zahvalil vsem, ki so s svojim prispevkom pomagali ustvariti nepozabno izkušnjo tako za tekmovalce kot obiskovalce.

Na tatamiju se je v dveh dneh pomerilo več kot 500 tekmovalcev iz 49 klubov, ki so ponosno predstavljali kar pet držav - Slovenijo, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Hrvaško in Italijo. Atmosfera je bila polna vzdušja mednarodnega sodelovanja, spoštovanja in prijateljstva, ki ga prinaša judo.

Osmi Pokal Komende je tako postal ne le priložnost za tekmovanje in druženje, ampak tudi simbol skupnosti, ki se poveže in pomaga v težkih trenutkih. Judo klub Komenda ostaja zvest svojim vrednotam in s pogumom ter srčnostjo nadaljuje svojo pot v svetu juda.

Oglejte si tudi