Logo MojaObčina.si

Komenda

DANES
1°C
-5°C
JUTRI
2°C
-2°C
2374

Čestitka Bredi Podbrežnik Vukmir

 Čopova diploma, Čopovo priznanje in Čopova plaketa so najvišje državne nagrade za izjemne uspehe na  področju knjižničarstva. Letošnjo Čopovo diplomo je prejela mag. Breda Podbrežnik Vukmir, ki je pred trinajstimi leti prevzela vodenje  Matične knjižnice Kamnik, danes knjižnice Franceta Balantiča Kamnik. Pred skoraj dvajsetimi leti  je po njeni zaslugi začela delovati potujoča knjižnica, pred desetimi leti Krajevna knjižnica Komenda in za njo tudi Krajevna knjižnica Šmarca.  Leta 2009 pa je knjižnica v Kamniku prejela tudi certifikat ISO 9001.

"Breda Podbrežnik Vukmir s svojo dejavnostjo aktivno prispeva  k promociji dejavnosti splošnih knjižnic in k širjenju zavesti o pomenu le-teh tako v slovenskem prostoru kot tudi v tujini, ter skrbi za ugled stroke in knjižničarjev. Dan slovenskih  splošnih knjižnic je prav z njenim delom postal prepoznavna oblika praznovanja, saj se splošne knjižnice vsako leto 20. novembra povežejo v promocijsko akcijo ter skupaj nastopijo v slovenskem kulturnem  prostoru. Prav po zaslugi Brede Podbrežnik Vukmir je ta dan postal ne le praznik knjižničarjev, ampak tudi praznik vseh uporabnikov knjižnic," so zapisali v utemeljitvi njenega priznanja, ki so ji ga podelili v Plečnikovi veliki čitalnici v Narodni in univerzitetni knjižnici v Ljubljani.

V torek , 27. decembra, sta Bredi Podbrežnik Vukmir čestitala za letošnjo Čopovo diplomo tudi  župan  občine Komenda Stanislav Poglajen in direktorica občinske uprave v Komendi mag. Majda Ravnikar.

A. Žalar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!