Logo MojaObčina.si

Komenda

DANES
18°C
12°C
JUTRI
16°C
12°C
URA-NIČ, DAVČNO SVETOVANJE IN RAČUNOVODSKE STORITVE, URŠKA URANIČ, S.P.
Deli
Storitev, Finančne storitve, Računovodske storitve

URA-NIČ, DAVČNO SVETOVANJE IN RAČUNOVODSKE STORITVE, URŠKA URANIČ, S.P.

Odprto

Danes 8.00‒16.00
Ponedeljek 8.00‒16.00
Torek 8.00‒16.00
Sreda 8.00‒16.00
Četrtek 8.00‒16.00
Petek 8.00‒16.00

Predstavitev

Davčno in računovodsko svetovanje, računovodske rešitve, poslovno načrtovanje, prilagodljivo osebo po vaši meri, prevzem in dostava dokumentacije pri vas, opravljanje storitev na sedežu vašega podjetja. 
Si želite imeti strokovnega in profesionalnega računovodja z mladostno energijo in prilagodljivostjo, bogatimi izkušnjami na davčnem in računovodskem področju? Ali morda želite samo davčno in/ali računovodsko svetovanje?

Davčno in računovodsko svetovanje

Davki se pojavljajo na vseh nivojih in področjih podjetja in tudi posameznika. Saj dokler bo obstajala država, bodo tudi davki.  Zakoni pa se v zadnjih letih pogosto spreminjajo, zato je davčno svetovanje postalo skoraj nujni sestavi del poslovanja podjetja in tudi posameznika. Saj ima poslovanje davčne posledice tako za podjetje kot tudi za fizične osebe, povezane z njim. Plačevanje davkov je naša dolžnost, a jih lahko na zakoniti način ustrezno znižamo.

Davčni svetovalec Vam lahko pomaga:

  • optimizirati obdavčitev vašega podjetja,
  • optimizirati obdavčitev fizične osebe,
  • pri pravilnem plačevanju davščin,
  • zmanjšati tveganje ob morebitnem obisku davčnega inšpektorja.

Davčno svetovanje kot bistvena sestavina našega dela je vedno prisotno, obseg pa je sorazmeren s potrebami naših naročnikov.

Na davčnem področju svetujemo predvsem pri:

  • Davku na dodano vrednost,
  • Davku od dohodka pravnih oseb,
  • Davčnem obračunu davka od dohodka iz dejavnosti,
  • Zakonu o dohodnini,
  • Delovnih razmerjih,
  • Prispevkih za socialno varnost

Pred odprtjem podjetja je zelo pomembno poznati prednosti in slabosti posamezne oblike (d.o.o., d.n.o., s.p.,…), zato Vam svetujemo in pomagamo pri odločitvi, katera oblika je za Vas najbolj primerna.

V kolikor niste prepričani, da so Vaše poslovne knjige vodene v skladu s predpisi, Vam opravimo preventivni davčni pregled. V okviru tega ugotovimo pomanjkljivosti in damo napotke za njihovo odpravo in predlagamo rešitve za izboljšanje poslovanja.

S področja računovodstva tudi opravljamo pregled pravilnosti obračuna in izplačevanja plač in drugih prejemkov fizičnih oseb, zamudnih obresti, knjiženja in podobno.

Računovodske storitve

Ki jih nudimo obsegajo:

osnovne računovodske storitve, med katere spadajo zlasti storitve knjigovodenja, računovodskega predračunavanja, računovodskega obračunavanja, računovodskega nadziranja ter računovodskega analiziranja,

izdelavo davčnih obračunov  za naročnika, med katere spadajo zlasti priprava in izdelava obračuna davka od dohodka pravnih oseb,  obračuna DDV, obračuna drugih izplačil fizičnim osebam, obračuna davkov in prispevkov na plačilno listo, obračuna drugih prispevkov in dohodnine.