Prosimo da se na kuharsko delavnico prijavite, da vam bomo lahko pred izvedbo poslali navodila za pripravo na delavnico ter recepte ter spletno povezavo dogodka. Prijavo lahko uredite s pomočjo sledeče povezave: https://forms.office.com/e/ZBSDnJVywM
O sebi je napisala takole:
»Zelo rada kuham, kuhanje me sprošča, pomirja, posebej vesela pa sem, ko se moji domači ali gostje
po obroku z veseljem oblizujejo in božajo po polnih trebuščkih. Pravzaprav mi je kuhanje v izziv in
rada preizkušam nove recepte, si vedno nove izmišljujem, da je življenje vse bolj zabavno.« Takole
sem vas povabila na kuharsko delavnico lani, na podoben način predlani, saj … Iskreno povem, nič se
ni spremenilo od takrat. Zelo rada kuham še vedno, še bolj kot prej me zanimajo recepti za jedi od
blizu in daleč in neizmerno uživam, ko si kdaj kak recept na novo sama uspešno izmislim.
Lani tak čas smo se preizkusili v pripravi lososa v listnatem testu, leto prej smo skuhali ajdove krape.
Letos vas vabim, da prevetrimo znanje v kuhanju jajc in preverimo, kako se spoznamo na cvrenje. Tu
vemo, da gre lahko marsikaj narobe, da je potem obrok težak, masten in nič kraj hranilen, zato vam
obljubljam kup koristnih nasvetov, da se bomo tudi po obroku počutili kar se da odlično. Sladica bo
izvrstna in že zdaj vam zagotovim, da je bo dovolj še za naslednji dan.
Sem soavtorica treh knjig o zdravi prehrani ter avtorica štirih kuharskih knjig. Zadnja kuharska knjiga
je izšla v novembru 2022 in nanjo sem zelo ponosna. V njej najdete kar 60 idej za zajtrk, tako za vsak
dan, kot na kak praznik. Moje delo lahko spremljate v reviji Vzajemnost, časopisu Družina, nekoč sem
bila precej dejavna v prilogi Odprta kuhinja, v zadnjem času pa vodim tudi kuharske tečaje za odrasle,
družine in zaključene družbe ter v počitniškem času kuharske delavnice za otroke. Kdaj pa kdaj me
vidite kuhati in svetovati tudi na TV Dobro jutro. Sem članica Slovenskega prehranskega društva in
Združenja nutricionistov in dietetikov Slovenije. Predvsem pa sem žena in mama petih otrok, ki so mi
vir vsakodnevnega navdiha in številnih izvirnih rešitev, ko želim pomagati drugim pri bolj zdravem
prehranjevanju.
Vabim vas, da se mi pridružite na kuharskem zoom večeru 17.2.2023 od 18h-20h. Skupaj si bomo
pripravili slastno večerjo »po škotsko«, skozi ves postopek vas bom vodila počasi in zanesljivo. In ko
bomo tistega dne izklopili štedilnik, si bomo veselih pomahali v slovo z »Dober tek« in domačim ter
sebi s ponosom postregli.
Mojca Koman, univ.dipl.inž.živ.tehn.
