Logo MojaObčina.si

Komenda

DANES
11°C
-1°C
JUTRI
15°C
-2°C

11. Maraton Alpe Scott

1676
Deli
Maraton Alpe Scott
Kamnik, nedelja, 2.julij 2017

 

2. julija bo na sporedu najbolj zahteven maraton v Sloveniji s slikovito traso okoli Kamniško – Savinjskih Alp. Kolesarje bodo letos na poti čakale »naravne okrepčevalnice« ob izvirih čiste vode.

 

MOBILNA ZAPORA IN PREDVIDENA ČASOVNICA MARATONA ALPE SCOTT
Kamnik – 9.00 (start), Komenda - 9.10, Cerklje - 9.20,
Preddvor - 9.35, Zgornje Jezersko - 10.00, Jezerski Vrh - 10.30 Pavličevo sedlo - 10.50, Logarska dolina - 11.00, Solčava - 11,10, Luče - 11.20, Ljubno - 11.35, Radmirje - 11.40, Gornji Grad - 11.50, Črnivec -12.20

 

Trasa maratona okoli Kamniško – Savinjskih Alp (130km in 2000m višinske razlike) ostaja nespremenjena, le startno – ciljni prostor se letos iz središča Kamnika seli na obrobje tik ob športni stadion Mekinje. Kolesarje znova čakajo trije alpski prelezi - Jezerski Vrh, ki je za ogrevanje, kot radi rečejo udeleženci, Pavličevo sedlo, najzahtevnejši in za večino tudi najlepši del poti, ter za konec Črnivec, ki iz vsakega kolesarja iztisne še zadnje atome moči. Sledi spust v dolino proti Kamniku, ko je krog zaključen, trud za vztrajnost in vse napore na poti pa poplačan. 

 

Na vseh treh prelazih »naravne okrepčevalnice ob izvirih čiste vode

Ker so Kamniško – Savinjske Alpe izredno bogate s pitno vodo, kar danes postaja velika prednost in izjemno bogastvo, so organizatorji intenzivno pristopili k projektu »Poti čiste vode« pod okriljem Združenja Kamniško – Savinjske Alpe. Skupen namen je ozaveščati o pomenu čiste pitne vode. Kolesarje bodo tako čakale »naravne okrepčevalnice« ob izvirih čiste vode (pred Jezerskim vrhom, pred vrhom na Pavličevo sedlo in sredi vzpona na Črnivec)

 

Doživetje tudi za gledalce - najbolj glasno navijaško skupino čaka dan na Veliki planini

Glasni navijači in odlično vzdušje vsako leto pričakajo kolesarje na poti okoli Alp. Ker je prava spodbuda na tako zahtevnem maratonu še kako dobrodošla, bodo organizatorji skupaj z Zavodom za turizem v Kamniku najbolj glasno in izvirno navijaško skupino nagradili. Čaka jo obisk Velike planine z nihalko ter s pravo pastirsko malico v pastirskem stanu pri Gradiškovih.

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!