Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Župan v šolske klopi pospremil prvošolčke

V občini Kobarid je v novo šolsko leto zakorakalo 39 prvošolcev in sicer 24 v centralno šolo, štiri v PŠ Breginj, šest v PŠ Drežnica in pet v PŠ Smast. Prvošolčke je sprejel nov ravnatelj Simon Skočir in razredničarke, ki bodo otroke spremljale skozi šolsko leto.  

Posebno pozornost je prvošolčkom in njihovim staršem namenil tudi župan Marko Matajurc. Osebno jim je čestital ter zaželel miren in uspešen vstop na novo pot. Občina Kobarid je vsem prvošolčkom podarila slovensko zastavo, odsevni brezrokavnik za varnost v prometu in letno premijo nezgodnega zavarovanja. Občinski redar Janko Volarič je v imenu Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid opozoril na varnost v prometu in skupaj z županom prvošolčkom predal odsevne brezrokavnike. Prvošolčki so se razveselili sirčka za prvošolčke Mlekarne Planika, ki ga je otrokom predala predstavnica podjetja Urška Miklavič. Sledila je predstava Stara dedkova harmonika.

Prvi šolski dan je bil prazničen tako na centralni kot na podružničnih šolah, kjer so prvošolčke pričakali učenci in jim pripravili program ter dan zaključili s sladkim presenečenjem, torto.

Oglejte si tudi