Logo MojaObčina.si

Kobarid

JUTRI
7°C
-4°C
TOR.
7°C
-4°C
4172

V Drežnici obrat za predelavo mesa in prodajo mesa drobnice

Društvo rejcev drobnice Zgornjega Posočja je leta 2017 uspešno pridobilo sredstva prek projekta REVITUM, katerega prijavitelj je bil LAS Dolina Soče in v dobrih treh letih v prostorih nekdanje trgovine v Drežnici uredilo obrat za predelavo mesa in izdelavo suhomesnih izdelkov. Gre za veliko pridobitev na področju razvoja kmetijstva v občini Kobarid in širitev ponudbe tako za domačine kot za obiskovalce drežniških vasi. 

 

Obrat sestavljajo predelovalnica mesa, hladilnice in zorilnice za sušenje suhomesnih izdelkov ter manjša trgovina, kjer bo mogoče meso in izdelke tudi kupiti. V prihodnje načrtujejo še prodajo prek spletne trgovine. Poleg obrata in trgovine bo v stavbi zaživela okrepčevalnica, kjer bodo obiskovalci lahko poskusili suhomesne izdelke, pečene dobrote iz mesa drobnice in druge lokalne specialitete. 

 

Društvo je za ureditev obrata od Kmetijske zadruge Tolmin odkupilo pritličje objekta. Prostori v prvem nadstropju pa so v lasti Občine Kobarid in jih za razne dejavnosti uporablja drežniška fantovščina, najbolj znana po tem, da ohranja tradicijo drežniškega pusta. 

 

Občina je bila partner v projektu REVITUM in je za namen vzpostavitve obrata prispevala dve zorilnici ter hladilnico. Poleg izgradnje predelovalnice mesnih in suhomesnih izdelkov ter prostora za prodajo je bil položen asfalt na severni strani objekta, narejena je bila fasada, kupljena oprema za predelavo in prodajo mesa, urejeni 

so bili prezračevalni sistemi in telefonska ter internetna povezava. Objekt je tudi klimatiziran. 

 

Zaključuje se ureditev gostinskega lokala in okolice, kar bo omogočilo zagon dejavnosti še v letošnji, sicer okrnjeni turistični sezoni. Glavni partner v projektu REVITUM je Posoški razvojni center, vrednost projekta Društva rejcev drobnice Zgornjega Posočja pa znaša okoli 150 tisoč evrov.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi