Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Pojdite na pustolovščino ob Soči

Tako obiskovalci občine kot njeni prebivalci se dostikrat sprašujejo kje preživeti sobotno popoldne in kam se odpraviti na lep poletni dan. Ne izgubljajte več časa z razmišljanjem in se raje odpravite na lepše, saj smo za vas zbrali najbolj priljubljene destinacije v tej občini.
Kobarid je nekoč veljal za enega najbolj »zakotnih« krajev v Sloveniji, danes pa to vsekakor ne velja več, saj se vse več ljudi odloča za oddih v neokrnjeni posoški naravi in za vse vrste adrenalinskih doživetij.

 

Za odlično kombinacijo znanja s hojo ali tekom se lotite kobariške zgodovinske poti. Ob njej boste uživali v prelepi naravi in številnih zgodovinsko pomembnih točkah. Na njej boste videli Kobariški muzej, prazgodovinsko in rimsko naselbino na Griču, Tonocov grad in še dosti več. Za obhod te 5 kilometrov dolge poti boste potrebovali 3 do 4 ure. Temu pa dodajte še kakšno uro za vse oglede.

 

Pot vas bo popeljala do Kampa Lazar, kjer si poleg počitka privoščite še njihovo specialiteto – sladke in slane palačinke, polnjene s čokolado, marmelado, lešniki in postrežene s smetano in sladkimi prelivi, od katerih se vam bodo kar zaiskrile oči.

 

Spočiti in siti lahko nadaljujete pot do brvi čez Sočo, ki vam bo vzela dih. Nato zavijte levo in nadaljujte po gozdni poti, da pridete do slapa Kozjak. Slap je izdolbel nekakšno podzemeljsko dvorano, katere dno zaliva prostran tolmun modrozelene barve, stene pa so zasigane kot v kraških jamah. Od temačnosti te dvoranice se odbija 15 metrov visok bel steber vode.

 

Ko se vračate nazaj, se pot razcepi levo navzgor do kavern, opazovalnice in mitralješkega gnezda s prekrasnim razgledom na Sočo. Pot vas bo pripeljala nazaj na glavno pešpot v bližini brvi. Nadaljujte po levem bregu Soče, kjer vas bo pot pripeljala do ogromnih travnikov, na Zaročišče.

 

Ob stiku makadam poti z glavno cesto Kobarid – Drežnica boste našli Kamp Koren. Ta je eden izmed prvih v Sloveniji prejel evropski certifikat za okolijski turizem Eko marjetica. Posebnost kampa so eko hiške. V kampu se lahko lotite številnih adrenalinskih dogodivščin, kot so plezalna stena, namizni tenis, odbojka na mivki, balinanje in pustolovski park.

 

Sedaj se ponovno odpravite naprej proti Kobaridu in prečkate Sočo čez Napoleonov most. Pod njem boste verjetno zagledali tudi številne turiste z rafti, kajaki in drugimi športnimi aktivnostmi. Če ste s sabo vzeli kopalke, se lahko tu tudi osvežite v smaragdno obarvani vodi.

 

Pot se nadaljuje do Kobariškega muzeja, ki prikazuje dogodke med prvo svetovno vojno in še posebej 12. soško bitko – prebojem pri Kobaridu.

 

Svojo pustolovščino lahko zaključite v Pizzeriji Fedrig, kjer si lahko privoščite osvežilno pivo in pico s krušne peči. Če ste po hrani in napornem dnevu utrujeni, lahko tu tudi prenočite.

Oglejte si tudi