Logo MojaObčina.si

Kobarid

JUTRI
24°C
10°C
SOB.
26°C
12°C
Deli
4172

Hop ON, Hop OFF KOBARID tudi v letu 2018 po Kobariškem popeljal preko 2000 potnikov

Avtobus Hop ON, Hop OFF Kobarid je tudi letos središče povezal s podeželjem, oddaljenimi turističnimi točkami, kopališčem na Nadiži in izhodišči za pohodniške ter kolesarske izlete. 

Avtobus je vozil vsak dan od 24. junija do 31. avgusta 2018 in je po Kobariškem popeljal preko 2000 potnikov, od tega je preko 500 potnikov s seboj peljalo kolo. Cena dnevne vozovnice je znašala en evro, za otroke do 15. leta starosti pa je bil prevoz brezplačen. Avtobus je omogočal tudi brezplačen prevoz koles. 

Občina Kobarid je za ta namen v Proračunu za leto 2018 namenila okoli 30 tisoč evrov. Natisnila je nove brošure z urnikom in zemljevidom z označenimi pešpotmi in kolesarskimi potmi. Največ potnikov se je s Hop ON, Hop OFF Kobarid peljalo proti Nadiži in Breginjskemu kotu (37%),  planine Kuhinja (30 odstotkov), na Drežniško (18,5 odstotkov) in Livško (14,5 odstotkov).

 

Skupaj s prijatelji iz zamejstva smo uspeli, da sta avtobusa Hop ON, Hop OFF Kobarid in Benečija GOR IN DOL povezala občino Kobarid s sosednjo Benečijo. Organizacijo prevozov po Benečiji je prevzel Zavod SMO iz Špetra. Uskladili smo linije in točke, kjer sta se avtobusa srečala. Povezava je pomenila dodano vrednost in tesnejšo povezavo naših krajev in ljudi.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi